Karaman yine koronavirüs kısıtlamalarını görebilir! Konumundan dolayı içine kapanan şehir gün sayıyor

Karaman yine koronavirüs kısıtlamalarını görebilir! Konumundan dolayı içine kapanan şehir gün sayıyor

Koronavirüs salgınının Türkiye'deki ilk günlerinde uygulanan sokak ve şehirlerarası ulaşım kısıtlamaları nedeniyle kısıtlama kararı olmamasına rağmen kapalı kalan Karaman kısıtlamaların tekrar gelmesi durumunda tekrar kapılarını kapatabilir.

10 Mart tarihinden bu yana Türkiye'de devam eden koronavirüs salgını nedeniyle özellikle ilk günlerde alınan sokak kısıtlamaları ve şehirlerarası ulaşım kısıtlamalarını konumu nedeniyle görmek zorunda kalan Karaman'ın kısıtlamaların tekrarlanması durumunda yine içine kapanması olası.

Mersin, Konya, Antalya şehirlerinin arasında kalan ve Türkiye'de geçtiğimiz aylarda 30 büyükşehirde uygulanan kısıtlamalardan ötürü içine kapanmak zorunda kalan Karaman'ı bu durum nedeniyle efkar sarmış durumda.

251 bin nüfusa sahip ilde koronavirüs salgınının ilk günlerinde özellikle güzel bir mücadele örneği sergilenmişti. Ancak Normalleşme Takvimi gereği uygulanan serbestiyelerden sonra hem yurtdışından hem yurtiçinden çokça göç alan şehirde artan vakalar nedeniyle tekrar tedbir kararları alındı.

Türkiye'nin bundan 1 ay öncesinde en çok koronavirüs vakası olan bölgesi olan Batı Anadolu Bölgesi'nde yer alan Karaman'da da vaka sayılarında yaşanan artışlar kısa süreli bir paniğe neden olmuştu. Bazı mahallelerde alınan karantina kararları da bu panikte önemli paya sahipti.

Koronavirüs risk haritasında yüksek riskli bölgeleri azınlıkta olan Karaman'da vatandaşların tedbirlere uyması ise bu durumu açıklar nitelikte.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.