Karaman normal hayata dönüşü hayal ediyor

Karaman normal hayata dönüşü hayal ediyor

Sokağa çıkma kısıtlaması olmayan ancak civarındaki iller nedeniyle kısıtlamaları derinden hisseden Karaman, durumu avantaja çevirmişe benziyor. Doğal izolasyona uğramış olan Karaman'da belediye ekipleri bu durumdan faydalanmış oluyor.

Türkiye'de sokağa çıkma kısıtlaması ve iller arası ulaşımın durdurulmasıyla birlikte Mersin, Konya, Antalya gibi illerin büyükşehir olması sebebiyle dış bağlantısı kesilen Karaman, salgın sonrası hayat için kendini hazırlıyor.

İlk vaka sayılarının açıklandığı gün 12 vakası bulunan Karaman, salgın sürecine doğal izolasyonla bir anlamda kendi önlemini kendisi almış oldu. Durum böyleyken bile yerel yönetimler tedbiri elden bırakmadı.

Türkiye'de 13 Mayıs itibariyle Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgının tamamen kontrol altına alındığını ilan etti.

Karaman Belediyesi ise koronavirüs tedbirleri kapsamında şehir genelinde maske dağıtımı ilaçlama çalışmalarını sürdürdü. Belediye ekipleri parklardaki çocuk oyun alanları ve spor aletlerini de dezenfekte etti.

Koronavirüs salgını dolayısıyla dışarı çıkması yasaklanan 0-14 yaş arası çocuklar, haftalar sonra dışarı çıkmanın heyecanını yaşarken, Karaman Belediyesi de çocukların güvenliği ve sağlığı için oyun alanları ile spor aletli parklarda dezenfekte çalışması yaptı.

Diğer yandan şehir genelinde yürütülen önlem ve tedbir çalışmaları kapsamında; vatandaşların yoğun olarak kullandığı alanlarda dezenfekte noktası sayıları artırılarak, esnaf ve vatandaşlara maske, eldiven ve dezenfektan solüsyonu dağıtımı devam etti.

Etiketler :