Karaköy'de esnaftan Zeytin Dalı Harekatı'na destek

Karaköy'de esnaftan Zeytin Dalı Harekatı'na destek

Karaköy Yeraltı Çarşısı esnafı, Suriye'nin Afrin bölgesinde Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne destek vermek için çarşıyı Türk bayraklarıyla donattı, duvarlara asker ve şehit fotoğraflarının yanı sıra Mehmetçik'e destek mesajlarını

İSTANBUL (AA) - Karaköy Yeraltı Çarşısı esnafı, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdi.

Yeraltı çarşısını Türk bayraklarıyla donatan, duvarlara asker ve şehit fotoğrafları ile Mehmetçik'e destek mesajları içeren afişler yapıştıran esnaf, basın açıklaması yaptı.

Esnaf Mustafa Duran, grup adına yaptığı açıklamada, ülkenin güven ve huzur ortamını sağlamaya yönelik Afrin'de başlatılan Zeytin Dalı Harekatı için Türk Silahlı Kuvvetleri'ne başarı diledi.

Mehmetçiklerin bölgeyi teröristlerden temizledikten sonra sağ salim evlerine dönmelerini temenni ettiklerini dile getiren Duran, şöyle konuştu:

"Bizler, ulusal güvenliğimizi korumak amacıyla devletimizin aldığı bu kararın arkasındayız ve destekliyoruz. Fırat Kalkanı ile başlayan ve Zeytin Dalı Harekatı'yla devam eden operasyonlarıyla Türkiye, terör örgütlerine ve destekçilerine gereken cevabı en güçlü şekilde vermektedir. Ulusumuzun bekası, huzuru her şeyden önce gelir. Yıllardır masum insanların canına kasteden terör odaklarına karşı şanlı ordumuzun başlatmış olduğu bu harekatı Karaköy Yeraltı Çarşısı esnafı olarak sonuna kadar destekliyoruz. Dualarımızla ve bütün gönlümüzle devletimizin ve kahraman askerlerimizin yanındayız."

Harekat kapsamında şehit düşen askerlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve gazilere şifa dileyen Duran, "Allah, Mehmetçik'imizi korusun, ordumuzu muzaffer kılsın, onların yar ve yardımcısı olsun." ifadesini kullandı.

Esnaf Mehmet Ünal, harekat başarıyla tamamlanıncaya kadar bayrakların ve afişlerin kaldırılmayacağını dile getirerek, "Vatansız hiçbir şey olmayacağını hepimizin bilmesi gerekiyor. Vatansız din, bayrak, namus olmaz, vatansız hiçbir şey olmaz. Bizim Mehmetçik'imiz geçmişte olduğu gibi bugün de adaleti sağlamak için Afrin'e operasyona gitmişlerdir. İnşallah gerçek sahiplerine teslim edip döneceklerdir." değerlendirmesinde bulundu.


- "Karşılarında eski Türkiye yok"

Esnaf Şafak Çalık da Mehmetçik'in bedenen olmasa da dualarla yanlarında olduklarını vurguladı.

Türk askerine, "Üzülmeyin, Allah bizimledir" diye seslenen Çalık, "İnşallah biz her şeyin üstesinden geleceğiz. Düşmanlara şunu söylemek istiyorum. Artık karşılarında eski Türkiye yok, artık karşılarında dirilmiş, uyanmış bir ümmeti Muhammed var. Bunu bilsinler ve ayaklarını denk alsınlar. " dedi.

Vatandaşlar, çarşıya asılan bayrak ve afişleri yakından incelerken, hassasiyet gösteren esnafa teşekkür etti.

Bazı afişlere, "Kahramanlar can verir, yurdu yaşatmak için" yazısıyla 15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in fotoğrafının resmedildiği görüldü. Ay-yıldız ve zeytin dalı bulunan bazı afişlerde de, "Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve tüm Türkiye'ye başsağlığı diliyoruz. Allah kahraman ordumuzu korusun. Mehmetçik'imizin yanındayız.", "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır." ifadeleri yer aldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :