Karahan'dan "Sağlıklı Yaşam Merkezi" müjdesi

Karahan'dan "Sağlıklı Yaşam Merkezi" müjdesi

KONYA (AA) - Ilgın Belediye Başkanı Mehmet Karahan, eski hastane yerleşkesine "Sağlıklı Yaşam Merkezi" yapılması için gerekli çalışmalar neticesinde...

KONYA (AA) - Ilgın Belediye Başkanı Mehmet Karahan, eski hastane yerleşkesine "Sağlıklı Yaşam Merkezi" yapılması için gerekli çalışmalar neticesinde projenin onaylandığını bildirdi.

Başkan Karahan, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Eski hastane yerleşkesini yine sağlık alanında kullanmak üzere bir proje hazırlayarak Sağlık Bakanlığımıza sunmuştuk. Bu bağlamda eski hastanemizin yerine Sağlıklı Yaşam Merkezi yapılması için projemizin onaylandığı haberini aldık." dedi.

İnşallah konuyu yakından takip ederek en kısa zamanda ilçeye Sağlıklı Yaşam Merkezini kazandıracaklarını belirten Karahan, şöyle konuştu:

"Bu merkez beş aile sağlığı merkezlerinin hizmet alabileceği ortak bir bina olacak. Ayrıca 112 Acil Yardım Ekiplerimiz de bu binada yer alacaklar. Özel tasarlanan bu binalarda diyetisyenler, psikologlar, fizyoterapistler ve yerine göre spor hocaları, şeker hastalığı gibi sürekli hastalıklarla ilgilenen özel eğitim almış hemşire bulunacak. Röntgen ve ultrason imkanı olacak. Kanser taramaları, anne-bebek sağlığı ile ilgili hizmetlerde burada verilecektir. Şöyle ki, Aile Hekiminiz şeker hastalığınız varsa onunla nasıl sağlıklı bir yaşam sürebilmeniz konusunda sizi Sağlıklı Yaşam Merkezine yönlendirecek ve burada hastalığınızla ilgili gerekli eğitimleri alabileceksiniz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :