Karadenizli balıkçıların yüzünü levrek güldürdü

Karadenizli balıkçıların yüzünü levrek güldürdü

Sinop açıklarında avlanan levrekler, kilogramı 50 liradan satışa sunuldu

SİNOP (AA) - Sinop açıklarında avlanan levrekler, balıkçıların yüzünü güldürdü.

Sinop-Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sezon hamsi dışındaki balık türlerinin bol miktarda avlandığını söyledi.

Levreğin de son zamanlarda nadir de olsa ağlara takıldığını belirten Bayrak, bu durumun gelecek sezonlar adına kendilerini umutlandırdığını dile getirdi.

Levreğin lezzet bakımından çok değerli bir balık olduğuna işaret eden Bayrak, "Maalesef son yıllarda eskiye oranla avlanan levrek miktarında azalma var. Günlük avlanan levrek sayısı 4-5 taneye kadar düştü. O nedenle fiyatı her zaman yüksek olmuştur. Bir gecede 30'a yakın levreğin ağlara takılması ise tabii ki balıkçılarımızı sevindirdi." dedi.

Vatandaşların denizde avlanan ve havuzda yetiştirilen levreğin ayrımını iyi yapması gerektiğini vurgulayan Bayrak, havuzda yetiştirilenlerin doğal ortamdakine göre daha ucuza alınabileceğini kaydetti.

Kentte balıkçılık yapan İbrahim Gündoğdu ise 2 ile 4 kilogram arasındaki levreklerin, kilogramı 50 liradan satışa sunulduğunu bildirdi.

Vatandaşlar kadar büyük restoranların da levreğe ilgi gösterdiğine dikkati çeken Gündoğdu, "Rağbet olduğu için tezgahlarda fazla kalmıyor. Kısa sürede tükeniyor. Şu an tezgahlarımızda bulunan balıklar da kısa sürede tükenecektir." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :