Karadeniz sahilinde "Ramazan Ayı Spor Şenliği" başladı

Karadeniz sahilinde "Ramazan Ayı Spor Şenliği" başladı

Şenlik kapsamında, 7'den 77'ye herkesin katılabileceği badminton, basketbol, golf, bilek güreşi, halat çekme oyunu, satranç gibi branşlarda etkinlikler düzenleniyor- Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Genç:"Bu şenliği, ramazan ayında spor faaliyetlerini

ORDU (AA) - Ordu'da, ramazan boyunca aile ve çocukların yararlanabileceği "Ramazan Ayı Spor Şenliği"nin açılışı yapıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce, ramazan etkinlikleri kapsamında, Karadeniz sahili üzerindeki Atatürk Parkı'na "Spor Sokağı" kuruldu.

Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç ile aileler ve çocukların katılımıyla açılış kurdelesi kesildi. Açılışın ardından protokol üyeleri ile aileler ve çocuklar, farklı branşlarda düzenlenen spor etkinliklerine katıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, gazetecilere yaptığı açıklamada, ailelerle çocuklara sporu sevdirmek amacıyla çeşitli dallarda aktivite programı hazırlandığını söyledi.

Ramazanda spor aktivitesinin azaldığını vurgulayan Genç, "Bu şenliği, ramazan ayında spor faaliyetlerini arttırmaya yönelik düzenledik. İnsanlar oruçlu olduğu için spor yapamıyor fakat biz bunu tersine çevirmek istiyoruz. Vatandaşlarımızın oruçluyken ya da iftardan sonra yapabileceği farklı branşlarda spor etkinlikleri planladık." dedi,

Genç, ramazan boyunca devam edecek şenliğe her yaştan insanın katılabileceğini belirterek, "7'den 77'ye herkesin ailecek yapabileceği spor branşları burada mevcut. Özellikle insanlar iftar sonrası sahile gezmeye çıkıyor. Bu sırada vatandaşlarımız, sahilde kurulmuş bu alanda sporunu yapabilecek. Bu şenlik, kentimizdeki spor kültürünün artmasına da katkı sağlamış olacak." diye konuştu.

Spor Sokağının, saat 9.00 ile 24.00 arasında spor yapmak isteyen herkes için açık olduğunu anlatan Genç, etkinlikte penaltı atışları, basketbol, badminton, halat çekme, ip atlama, masa tenisi, satranç, canlı langırt, dart, mini golf, şişme boks ringi gibi birçok branşın yer aldığını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :