Karadeniz 3. Kitap Fuarı açıldı

Karadeniz 3. Kitap Fuarı açıldı

Samsun Valisi Şahin:- "Kar yağdığında sosyal medyadan çocuklar bizi adeta duman ediyorlar 'tatil yapmayacak mısın?' diye. Biz de pazarlık ediyoruz, mecbur kaldığımız dönemlerde çocuklara diyorum ki 'tamam kar tatili yapacağız ama siz de söz verin kitap ok

SAMSUN (AA) - TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ ve Türkiye Yayıncılar Birliğinin iş birliği ile düzenlenen çok sayıda yazar ve 210 yayınevinin katıldığı Karadeniz 3. Kitap Fuarı Samsun'da açıldı.

Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuarın açılış kurdelesini, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdür Yardımcısı Cihat Alagöz, Türkiye Yayıncılar Birliği İkinci Başkanı Fahri Aral, TÜYAP Kültür Fuarları Genel Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu, Ondokuz Mayıs Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç ve Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz'un da aralarında bulunduğu yetkililer kesti.

Vali Şahin, burada yaptığı konuşmada, Samsun'da 3. kitap fuarının açılmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Şahin, sosyal medya üzerinden kar tatili için öğrenciler ile kitap pazarlığı yaptığını aktararak, "Kar yağdığında sosyal medyadan çocuklar bizi adeta duman ediyorlar 'tatil yapmayacak mısın?' diye. Biz de pazarlık ediyoruz, mecbur kaldığımız dönemlerde çocuklara diyorum ki 'tamam kar tatili yapacağız ama siz de söz verin kitap okuyacaksınız' diye çocuklarla pazarlık yapıyoruz." ifadesini kullandı.

Çocukların kitaplarla bir arada olmasının önemine işaret eden Şahin, gelişmiş ülkelerin kitaba verdiği öneme vurgu yaptı. Şahin, "En çok kitaba vakit ayıran milletlerin başında Hindistan geliyor. Hintliler haftada 10 saat 42 dakika kitap okuyorlar. İkinci sırada Tayland var. Üçüncü sırada ise Çin. Biz ne kadar çok kitaba zaman ayırır ne kadar çok kitap alır okursak o kadar iyidir." değerlendirmesinde bulundu.

TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdür Yardımcısı Alagöz ise bundan üç yıl önce temelleri atılan kitap fuarının hem ziyaretçi sayısı hem de katılımcı sayısı bakımından büyüdüğünü söyledi.

Bu yıl kapılarını açan fuarın, yüzde 30 oranında büyüdüğüne işaret eden Alagöz, "Samsun'da senenin ilk fuarını iki hafta önce açtık. İlk kez düzenlediğimiz 'Samsun EV'leniyoruz 2017 Fuarı'nı büyük bir başarıyla tamamladık. Kitap fuarının ardından mobilya, inşaat, tarım ve gıda fuarlarımızla Samsun'un Karadeniz'in ekonomisini ve kültür hayatını hareketlendirme hedefi içerisindeyiz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve davetliler fuarı gezdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :