Karadağlı anneler hükümet binasına girmek istedi

Karadağlı anneler hükümet binasına girmek istedi

PODGORİCA (AA) - Karadağ'da üç ve daha fazla çocuğu bulunan annelere verilen devlet desteğinin hükümet tarafından yüzde 25 düşürülmesine tepki gösteren...

PODGORİCA (AA) - Karadağ'da üç ve daha fazla çocuğu bulunan annelere verilen devlet desteğinin hükümet tarafından yüzde 25 düşürülmesine tepki gösteren anneler, hükümet binasına zorla girmek istedi.

Sabah saatlerinde başkent Podgorica'daki meclis binası önünde toplanan binlerce anne, hükümet binasına kadar yürüdü.

Devletin, üç ve daha fazla çocuğu bulunan annelere bağladığı maaşın, hükümet tarafından yüzde 25 azaltılmasına tepki gösteren anneler, hükümet binası önündeki polis barikatlarını yıkarak zorla binaya girmek istedi.

Hükümet binasına girmek isteyen annelerle, polis arasında arbede yaşandı.

Başbakan Dusko Markovic ile görüşmek istediklerini dile getiren anneler, "Hükümet istifa" ve "Annelere dokunmayın" sloganları attı.

Protesto düzenleyen annelerin temsilcisi Zeljka Savkovic, kendilerine ödenen maaşların düşürülmesine ilişkin kararın geri çekilmesini istediklerini belirterek, "Anneler artık susmayacak, sabretmeyecek." dedi.

Savkovic, protesto devam ederken Başbakan Markovic ile görüşmek üzere hükümet binasına davet edildi.

Karadağ'daki yeni hükümet, ocak ayından itibaren üç veya daha fazla çocuğu bulunan annelere verilen devlet desteğinin yüzde 25 azaltılması kararı almıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :