Karadağ'da Türkiye Mezunları Buluşması düzenlendi

Karadağ'da Türkiye Mezunları Buluşması düzenlendi

Buluşmaya YTB Başkanı Köse de katıldı

PODGORİCA (AA) - Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından Karadağ'ın başkenti Podgorica'da Türkiye Mezunları Buluşması yapıldı.

Türkiye'de eğitim gören Karadağlı gençlerin tecrübe alışverişinde bulunduğu buluşmaya YTB Başkanı Mehmet Köse ve Türkiye'nin Podgorica Büyükelçisi Serhat Galip de katıldı.

Köse, burada yaptığı açıklamada, Türkiye mezunlarının kendi ülkelerinde istihdam olanaklarına sahip olduklarını vurguladı.

Türkiye'deki şehirlerde farklı dönemlerde eğitim gören öğrencilere seslenen Köse, "Türkiye'de geçirdiğiniz günler, tatlısıyla acısıyla sizlere bazı hatıralar bıraktı. Tabii sizin gibi dünyanın farklı ülkelerinden gelip Türkiye'de eğitim almış, eğitim aldıktan sonra ülkesine dönmüş 100 binin üzerinde arkadaşımız var." dedi.

Türkiye mezunlarının kendi ülkelerinde farklı alanlarda başarılı çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Köse, "Bunların büyük kısmı son 30 yılda Türkiye'de bulundular ve döndüklerinde ülkelerinde önemli noktalarda işler yapmaya başladılar." ifadelerini kullandı.

Köse, mezunların birbirleriyle temas kurmada eksiklik yaşadığını hatırlatarak, "Sizlerin de bu noktada gerekli sorumluluğu ve yükü alarak atacağınız adımlarla hem Karadağ'daki hem de dünyadaki Türkiye mezunları birbirleriyle iletişim halinde olacaklar." diye konuştu.

Köse, yurt dışında birçok ülkede önemli makamlarda bulunan, etkin olan Türkiye mezunlarının, başka ülkelerde, kendi sektörlerinde ve sahalarında Türkiye'de birlikte bulundukları arkadaşlarıyla sağladıkları iletişimle çok daha ileri düzeyde işler yaptıklarını ifade etti.

Mezunların kendi aralarında iletişim kurmalarının hem kendilerine hem ülkeler arasındaki ilişkilere katkı vereceğini belirten Köse, bu iletişimin aynı zamanda kendilerinden sonra gelecek mezunlara da birçok alanda ihtiyaç duydukları desteği sunacağını kaydetti.

Gazi Üniversitesi Gazetecilik Bölümünden mezun Erdan Seferovic, ülkesine döner dönmez başkentteki Mehmet Fatih Medresesi'nde Türkçe öğretmeni olarak görev yapmaya başladığını aktardı.

Seferovic, "Türkiye'de okuduğum için asla pişman olmadım. Okulda ve derslerde öğrendiğim kadar Türk halkından, Türk kardeşlerimden de birçok şey öğrendim." dedi.

Karadağ'dan bu yıl 21 öğrenci burs hakkı kazanırken, yaklaşık 250 öğrencinin halihazırda Türkiye'de eğitim gördüğü aktarıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :