Karadağ'da Suriye protestosu

Karadağ'da Suriye protestosu

Başkent Podgorica'daki BM temsilciliği önünde toplanan bir grup, Suriye'de sivillere yönelik saldırıları protesto etti

PODGORİCA (AA) - Karadağ'ın başkenti Podgorica'daki Birleşmiş Milletler (BM) temsilciliği önünde toplanan bir grup aktivist, Suriye'de sivillere yönelik saldırıları protesto etti.

Halk İttifakı tarafından "Suriye'de sivillerin katliamına son" sloganıyla düzenlenen protestoda, Suriye'deki savaşın ve sivillere yönelik katliamın durdurulması çağrısında bulunuldu.

Karadağ'ın farklı şehirlerinden, farklı din ve millete mensup insanların katıldığı protestoda, ellerinde "Halep'i koruyun" ve "Çocuklara yönelik savaşı durdurun" yazılı dövizler taşıyan grup, tarafları Suriye'deki savaşı durdurmaya çağırdı.

Halk İttifakı'ndan Darko İvanovic, düzenledikleri protestonun, Karadağlıların ülkelerinden uzaktaki meselelere karşı duyarsız olmadığını gösterdiğini belirterek, Karadağlıların Suriye halkı ile dayanışma içinde olduğunu ifade etti.

Suriye'deki savaşın etkilediği çocukların durumuna da dikkati çeken İvanovic, "Söz konusu Suriye olunca, insanı en çok yaralayan da bu manzaralar oluyor." ifadesini kullandı.

İvanovic, Suriye'deki kıyımın bir an önce sonlandırılması çağrısında bulunarak, "1990'lı yıllarda sığınmacı kaderini yaşayanlar olarak bu savaşın sona ermesini, bu dövizlerde fotoğrafları bulunan çocukların normal bir yaşam sürmesinin sağlanmasını istiyoruz." dedi.

Podgorica Başimamı Dzemo Redzematovic de Suriye'deki masum çocukların dökülen kanının, tüm dünyanın bu savaşa ve etnik ayrım gözetmeksizin masumların katledilmesine karşı ayaklanması için yeterli bir sebep olduğunu dile getirdi.

Karadağ'ın eski Meclis Başkan Yardımcısı Azra Jasavic de Suriye'de artık barışın sağlanması gerektiğini vurguladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :