Karadağ'da iki muhalefet milletvekilinin dokunulmazlığı kaldırıldı

Karadağ'da iki muhalefet milletvekilinin dokunulmazlığı kaldırıldı

Mecliste yapılan oylamada, muhalefetteki Demokratik Cephenin iki milletvekili Mandic ve Knezevic'in dokunulmazlıklarının kaldırılması oy çokluğuyla kabul edildi

PODGORİCA (AA) - Karadağ'da, muhalefetteki Demokratik Cephe (DF) milletvekillerinden Andrija Mandic ve Milan Knezevic'in dokunulmazlıkları kaldırıldı.

Karadağ Meclisinde düzenlenen olağanüstü genel kurul oturumunda yapılan oylamada, Mandic ve Knezevic'in dokunulmazlıklarının kaldırılması oy çokluğuyla kabul edildi.

Mandic, oylamanın ardından yaptığı açıklama, dokunulmazlıklarını kaldırarak kendilerini korkutmaya çalıştıklarını savundu.

Bu arada, DF yanlıları da sabah saatlerinden itibaren meclis önünde toplanmaya başladı. Muhalefet yanlıları, oylamanın ardından meclisten ayrılan iktidar partili milletvekillerine sözlü tacizde bulundu.

Karadağ Özel Savcılığı, organize suç işledikleri ve ülke güvenliğini tehlikeye atacak eylemler planladıkları gerekçesiyle bu iki ismin dokunulmazlıklarının kaldırılması için meclise başvurmuştu.

Dokunulmazlıklarının kaldırılmasının ardından iki milletvekili hakkında suç duyurusunda bulunulması ve gözaltına alınmalarının talep edilmesi bekleniyor.

Mandic ve Knezevic'in, geçen yıl Karadağ'da yapılan genel seçim akşamı ülkede terör eylemleri yapmayı planlayan Eduard Sirokov ve Vladimir Popov tarafından kurulan organize suç örgütüne üye oldukları iddia ediliyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :