Karadağ'da 15 Temmuz şehitleri için hatim duası

Karadağ'da 15 Temmuz şehitleri için hatim duası

ROZAJE (AA) - Karadağ'ın kuzeyindeki Rozaje şehrinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminde hayatını kaybeden...

ROZAJE (AA) - Karadağ'ın kuzeyindeki Rozaje şehrinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitler için hatim duası okundu.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında, Karadağ İslam Birliği (Diyanet İşleri) ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) iş birliğiyle Sultan II. Murat Camisi'nde okunan hatim duasına, Karadağ İslam Birliği Başkanı Rifat Fejzic ve Türkiye'nin Podgorica Büyükelçisi Serhat Galip de katıldı.

Büyükelçi Galip, cuma namazının ardından duaya iştirak eden Karadağlılara 15 Temmuz'da yaşananları anlattı.

Karadağlıların Türk halkının acısına ortak olduğunu ve zor zamanlarda Türk halkını desteklediğini söyleyen Galip, 15 Temmuz 2016 tarihinin, modern Türkiye tarihinin en kanlı günü olarak hatırlanacağını vurguladı.

- "15 Temmuz" konulu panel düzenlendi

Rozaje'de ayrıca "15 Temmuz" konulu panel de düzenlendi.

Darbe girişiminin neden ve sonuçlarının anlatıldığı panelde, FETÖ'nün din kisvesi altında insanlara zarar veren bir örgüt olduğu mesajı verildi.

Fejzic, burada yaptığı konuşmada, FETÖ'nün Türk toplumunun her noktasına yerleştiğini ifade ederek, "Onların hatasız ve günahsız olarak kabul ettikleri elebaşları, Müslüman ülkelerin birinde değil, Batı'da saklanıyor." ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Galip de FETÖ'ye mensup olmanın beraberinde getirdiği tehlikelere dikkati çekerek, "Çocuklar kendi ailelerine düşman olabiliyor, vatanlarına ihanet edebiliyor, tuhaf bir varlık haline geliyor. En önemlisi yiğitlikleri kalmıyor. Ne yazık ki kendilerini din adına kandıran, kendilerini yanlış yola sevk eden birinin eseri oluyorlar. " dedi.

Panele, Rozajelilerin yanı sıra ülkedeki Türk kurumlarının temsilcileri de katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :