Karabük'te toplu balık ölümleri

Karabük'te toplu balık ölümleri

Safranbolu ilçesindeki Araç Deresi'nde yaşanan toplu balık ölümleriyle ilgili inceleme başlatıldı- Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Şahin:- "Aşırı yağışlar nedeniyle suyun debisi yükseldi. Dere yatağındaki çamur nedeniyle sudaki oksijen miktarı

KARABÜK (AA) - Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki Araç Deresi'nde yaşanan toplu balık ölümleriyle ilgili inceleme başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, Karabük kent merkezinden de geçen derede henüz belirlenemeyen nedenle çok sayıda ölü balık kıyıya vurdu.

Vatandaşların durumu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne bildirmesi üzerine dereden numune alınarak inceleme başlatıldı.

- "Dereden alınan numuneler titizlikle inceleniyor"

Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, ihbar üzerine dereden aldıkları numunelerin titizlikle inceleneceğini söyledi.

Araştırmaları hemen başlattıklarını belirten Şahin, "Aşırı yağışlar nedeniyle suyun debisi yükseldi. Dere yatağındaki çamur nedeniyle sudaki oksijen miktarı da düşük. Balık ölümlerinin de oksijen eksikliğinden kaynaklandığını değerlendiriyoruz." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :