Kar Yağışı Sonrası Konya’da Ana Arterler ve Hastaneler Açık Tutuluyor

Kar Yağışı Sonrası Konya’da Ana Arterler ve Hastaneler Açık Tutuluyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, AKOM koordinasyonunda 31 ilçede kar ve buzlanmaya karşı bin 885 personel ve 790 araçla sahada görev yapıyor. Başkan Uğur İbrahim Altay, ekiplerin 24 saat esasına göre çalıştığını açıkladı.

Konya genelinde etkisini artıran kar yağışıyla birlikte, AKOM koordinasyonunda acil müdahale ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.
Merkezde Selçuklu, Karatay ve Meram belediyeleriyle koordineli şekilde hareket edilirken, merkez dışındaki 28 ilçede ise 7 bölge şefliği üzerinden yol açma ve güvenlik çalışmaları yürütülüyor.

15 Bin Ton Tuz ve 400 Ton Solüsyon Hazır

Karın yoğun olduğu ilçelerde kar küreme, şehir merkezinde ise buzlanmayı önleyici çalışmalara ağırlık verildiğini belirten Başkan Altay, kış sezonuna 15 bin ton tuz ve 400 ton buz çözücü solüsyonla hazır girildiğini bildirdi.
Çalışmalar, hava sıcaklığı ve yol şartlarına göre planlanarak sürdürülüyor.

Bin 885 Personel, 790 Araç Sahada

AKOM koordinesinde yürütülen çalışmalarda;

  • Şehir içi ana arterler

  • Şehirlerarası bağlantı yolları

  • Hastaneler, okullar ve kamu alanları

  • Kaldırımlar, parklar, camiler ve yaya geçitleri

öncelikli olarak açık tutuluyor. Ekipler, güvenli ulaşımın kesintisiz sağlanması için sahada görev yapıyor.

“Kar, Konya İçin Bereket” Vurgusu

Küresel iklim değişikliği nedeniyle kuraklık riskinin arttığına dikkat çeken Başkan Altay, kış aylarında yağacak karın Konya ve ülke genelinde büyük önem taşıdığını belirtti.
Altay, “Önümüzdeki yazı rahat geçirmek için bu kar bereketine fazlasıyla ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

Acil Durumlar İçin 444 55 42

Vatandaşlar, kış şartlarında yaşanabilecek olumsuzluklar için Büyükşehir Belediyesi Acil Çağrı Merkezi’ne 444 55 42 numaralı telefondan ulaşabiliyor.
Sürücülere ise kış lastiği, zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmaları yönünde uyarı yapıldı. Güncel duyurular için KonyaAkom sosyal medya hesaplarının takip edilmesi istendi.

Kar Yağışı Sonrası Konya’da Ana Arterler ve Hastaneler Açık Tutuluyor

Kar Yağışı Sonrası Konya’da Ana Arterler ve Hastaneler Açık Tutuluyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.