Kar geliyor! Öğrencilerin aklındaki tek soru: Konya'da okullar erken tatil edilecek mi?

Kar geliyor! Öğrencilerin aklındaki tek soru: Konya'da okullar erken tatil edilecek mi?

Meteoroloji Konya'ya kar yağışının geleceğini ilan etti. Son tahminlerinde yalnızca Salı günü yağış olacağını bildiren Meteoroloji'nin bu tahminleri Çarşamba gününü de kapsadı. Şimdi geriye tek soru kaldı: Konya'da okullar tatil mi?

Beklediği yağışları almaya başlayan Konya'da gözler Meteoroloji'nin son kar yağışı tahminine çevrildi. Kar yüklü bulutlar an itibariyle Balkanlar üzerinden hareketini devam ettirerek Anadolu'ya çevirmiş durumda. Tahminlere göre sabah saatlerinden itibaren kar yağışı başlayacak. Öğrenciler ve veliler ise bundan ötürü okulların tatil edilip edilmeyeceğini merak etmeye başladı.

KAR SERT GELİYOR

Yapılan son değerlendirmelere göre kar yüklü bulutlar Konya'ya sabah saat 06:00 sularında gelecek. Balkanlar üzerinden gelen hava kütleleri Konya semalarında şehre 24 saate yakın kar bırakacak. Hava sıcaklığının iyiden iyiye düştüğü Konya'da kar yağışının ardından ayazın bir miktar durması ve sıcaklıkların da bir süre eksi seviyeleri bırakarak 2-3 dereceye kadar çıkması bekleniyor.

konya-hava-durumu.jpg

KONYA'DA OKULLAR TATİL EDİLECEK Mİ?

Her kar yağışında öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin kafasında tek soru oluyor. Konya'da yetkili makamlar ise kar yağışının seyrine göre karar vererek kimseyi mağdur durumda bırakmak istemiyor. Son yapılan değerlendirmeler ve tahminler ışığında da Konya'da öğrencilerin e-karne almaları da söz konusu olabilir görüşü de sosyal medyada konuşulmaya başladı. Erken 15 günlük tatilin haberini bekleyen öğrenciler ise sabırsız.

Son gelişmeler ışığında verilecek Konya kar tatili haberini buradan takip edebilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.