Kapuzbaşı Şelalesi havadan görüntülendi

Kapuzbaşı Şelalesi havadan görüntülendi

Kayseri'de Aladağlar Milli Parkı sınırlarında bulunan Kapuzbaşı Şelalesi havadan çekilen manzarası ile eşsiz görüntüler oluşturdu. Dünyanın en yüksekteki ikinci olma özelliği taşıyan şelale, çıkardığı ses ve serinlikle büyük beğeni alıyor.

Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde Aladağlar Milli Parkı sınırları içerisinde yer alan Kapuzbaşı Şelalesi yaz mevsiminde yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktalarının başında yer alıyor. 700 metre rakımda bulunan Kapuzbaşı Şelalesi, suyun kaynağından çıktığı şekilde aşağıya dökülmesiyle dikkat çekiyor.

Kapuzbaşı Şelalesi havadan görüntülendi

Havadan çekilen şelalenin eşsiz görüntüsü izleyenleri kendine hayran bıraktırıyor. Şelale, Aladağlar'ın zirvesinde bulunan kar ve buzul sularından besleniyor.

Kapuzbaşı Şelalesi havadan görüntülendi

İrtifa akışı itibariyle Uganda'da yer alan 100 metreden dökülen Victoria Şelalesi hariç Amerika'da bulunan Niagara Şelalesi (55 metre), Finlandiya'da bulunan İmatra Şelalesi (25 metre), Erzurum'daki Tortum Şelalesi'nden (50 metre), Antalya'daki Düden Şelalesi (25 metre) ve Manavgat Şelalesi'nden (5 metre) daha büyük olarak biliniyor.

Kapuzbaşı Şelalesi havadan görüntülendi

5 tane büyük, 2 tane küçük olmak üzere 7 şelalenin bulunduğu bölge, suyun akarken çıkardığı ses ve oluşturduğu serinlikle büyük beğeni topluyor. Etrafında bulunan piknik alanları ve trekking parkuru ile ziyaretçilerini ağırlıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.