Kanuni'nin Erzurum'a gelişinin 482. yıl dönümü

Kanuni'nin Erzurum'a gelişinin 482. yıl dönümü

Narmanlı Camisi önünde atlarıyla toplanan geleneksel okçular, vatandaşlarla Kanuni Sultan Süleyman'ın Erzurum'a gelişini canlandırdı- Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen:- "Atalarımızdan kalan tarih şehrimizi, ona uygun şekilde yaşatmaya devam ediyoruz"

ERZURUM (AA) - Osmanlı padişahı Kanuni Sultan Süleyman'ın Erzurum'a gelişinin 482. yıl dönümü, çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Etkinlikler kapsamında, Narmanlı Camisi önünde atlarıyla toplanan geleneksel okçular, vatandaşlarla Kanuni Sultan Süleyman'ın Erzurum'a gelişini canlandırdı.

Atına binen temsili Kanuni Sultan Süleyman, arkasındaki süvari birlikleriyle mehteran eşliğinde kent merkezindeki Cumhuriyet Caddesi'ne geldi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yürüyüş sonrası, Havuzbaşı Meydanı'nda kutlama programı düzenlendi. Burada belediyenin mehter ekibi, gösteri sundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, programda yaptığı konuşmada, Erzurum tarihi açısından önemli bir günü yaşadıklarını söyledi.

Şehrin geçmişinde yaşananları yad etmek için programlar düzenlediklerini belirten Sekmen, şöyle konuştu:

"Onları hatırlamaya, hayırla yad etmeye ant içtik. Tarihini bilmeyen, ondan ders almayan milletler yok olmaya, yıkılmaya mahkumdur. Milletimizin her bir ferdi, şanlı ecdadımızın zaferleri ve kahramanlıklarıyla ilham alır ve ders çıkarır. Atalarımızın birçok zafer kazandığı bu ayda, bugün de cihan padişahı Kanuni Sultan Süleyman'ın şehrimize gelişi ve Erzurum'un yeniden inşa edilmesi fermanının 482. yıl dönümünü idrak ediyoruz. Vilayetimiz, Kanuni'ye çok şey borçludur. Yıkıldığı, harap olduğu bir dönemde Kanuni şehre geliyor, halini görünce 'Derhal bu şehir imar edilsin' diyor. Şehrin imarı başlıyor. Atalarımızdan kalan tarihi şehrimizi, ona uygun şekilde yaşatmaya devam ediyoruz."

- "Erzurum, tarih yazan bir kenttir"

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir de tarihi bir hakikatin yıl dönümünü coşkuyla kutladıklarını kaydederek, "Erzurum, tarihin yazdığı değil, tarih yazan bir kenttir." ifadesini kullandı.

Vali Vekili Ayhan Terzi ise tarihin, milletin geleceği için önemini vurguladı.

Millete, tarihinin hatırlatılması için bu tür etkinliklerin önemli olduğuna işaret eden Terzi, "Erzurum, tarihsel olaylar içinde en fazla yer kaplayan, önemli bir şehir. Bunu tarih kitabında öğrenciler de okuyor. Erzurum halkı, geçmişine sahip çıktığı gibi 15 Temmuz'da ülkesine de sahip çıktı. Bundan sonra da sahip çıkmaya devam edecek." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :