Kanun teklifi kabul edildi! Diyanet Akademisi kuruluyor

Kanun teklifi kabul edildi! Diyanet Akademisi kuruluyor

Diyanet Akademisi kurulmasına ilişkin kanun teklifi, TBMM Milli Eğitim Komisyonunda görüşülerek kabul edildi

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyelerimiyle birlikte gerçekleştirilen komisyon toplantısında, Diyanet Akademisi Kanun Teklifi görüşülerek kabul edildi.

Teklife göre, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen bazı faaliyetler, bundan sonra, kurulacak Diyanet Akademisi bünyesinde gerçekleştirilecek. Diyanet Akademisi, dini yüksek ihtisas, dini ihtisas ve eğitim merkezlerinden oluşacak.

Diyanet Akademisi'nde ders vermek, araştırma ve uygulama faaliyetlerinde görev almak üzere, dört yıllık dini yüksek öğrenim mezunu olup dini yüksek ihtisas merkezinde eğitimini tamamlamış veya ilahiyat alanında doktora yapmış olanlar arasından; dini musiki, kıraat gibi özel yetenek gerektiren konularda ise dört yıllık dini yüksek öğrenim mezunu olanlar arasından Başkanlıkça yapılacak sınavda başarılı olanlar Diyanet Akademisinde eğitim görevlisi kadrolarına atanabilecek.

Resim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler