Kanseri yenerek hayallerini gerçekleştirdi

Kanseri yenerek hayallerini gerçekleştirdi

İstanbul'da ailesine ait şirkette tekstil işiyle uğraşırken meme kanserine yakalanan Süreyya Aydın, tedavileri devam ettiği sırada yerleştiği Keşan ilçesine bağlı Çamlıca köyünde kurduğu atölyede çocuklar için antialerjik el işi bebekler üretti- El işi be

EDİRNE (AA) - İstanbul'da ailesine ait şirkette tekstil işiyle uğraşırken meme kanserine yakalanan 52 yaşındaki Süreyya Aydın, tedavileri devam ettiği sırada yerleştiği Keşan ilçesine bağlı Çamlıca köyünde kurduğu atölyede çocuklar için antialerjik el işi bebekler üretti.

Aydın, 2015'te meme kanseri tedavisine başladı ve ilaç tedavileri sürdüğü sırada eşiyle birlikte geçen yıl aynı zamanda doğum yeri olan Çamlıca köyüne yerleşti.

Köyde bir atölye kuran Aydın, çocuklar için 'Yayya Bebek' adını verdiği antialerjik el işi bebekler üretti. Köydeki kadınlar da Aydın'dan aldığı dersin ardından atölyenin içerisindeki hobi kafede bebek üretimini sürdürüyor ve ev ekonomilerine katkıda bulunuyor.

Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, yöresel kıyafetleri de işlediği el işi bebek üretimine hobi olarak başladığını anlattı.

Kanseri yenmek için bu işin kendisine moral olduğunu belirten Aydın, "Bebekleri yapmaya başlamadan önce köydeki kadınlara da danıştım. İlk başlarda biraz hayal gibi gelmişti ama sonra hepimiz inandık. Önceleri, hobi kafe düşüncemiz yoktu. Bu üretimlerimizi, internet üzerinden ya da İstanbul'da satışa sunacağımı düşünmüştüm. Ancak kadınlarımız için bu hobi kafeyi kurduk. Kadınlarımız da bu işe ilgi gösterdi." diye konuştu.

Pamuk ve koton iplerle imal ettikleri bebeklerin, tamamen el işi ve antialerjik olduğunun aktaran Aydın, şunları kaydetti:

"Burada hayallerimizi gerçekleştiriyoruz. Bebeklerimizin yüz ifadeleri birbirinden farklı. Hepsi farklı birer çocuk gibi. Bu üretimimizde yer alan kadınlarımızın her zaman güçlü olmaları ve ayakta durmaları gerekiyor. Ben zaten tekstilciyim. Aile şirketimiz de var. Rahatsızlık sonrası böyle bir işe başlayınca köyüm için bir şeyler yapmak istedim. Köydeki kadınları organize ettim. Bu şekilde çok daha iyi oldu. Onların, 'olmaz' dedikleri şeyi gerçekleştirmeye çalıştık. Bu nedenle çok mutluyuz. Daha da genişlemeyi düşünüyoruz. Kimin elinden ne geliyorsa, örgü bilen örgü örüyor, yemek yapabilen yemek yapıyor. Bulgaristan'dan gelen misafirlerimizi de burada ağırlıyoruz. Köylü kadınlarımızı iş hayatına alıştırıyoruz. Amacımız köye hareket getirmekti, inşallah da getireceğiz."

Köyde yaşayan ve bu üretimde payı olan kadınların, akşam olduğunda hobi kafeye geldiğini anlatan Aydın, "Köy meydanında kahveler var. Erkekler kahveye giderken, kadınlar da yemekten sonra buraya geliyorlar. Burada oturup sohbet ederek, el işlerini yapabiliyorlar. O nedenle kadınların tepkiler iyi. Ayrıca, geri dönüşüm projesiyle doğadan topladığımız bitki ve taşlarla da el işi ürünler yapmaya başladık. Bu üretimleri, köyün kadınlarıyla genişletmeyi planlıyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Geri dönüşüm projesiyle bitki ve taşlarla el işi ürünler yaptıklarını ve bunu genişletmek istediklerini söyleyen Aydın, bebekleri hobi kafede sattıklarını ve internet üzerinden de siparişle satmayı düşündüklerini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler