Kanseri yendi şimdi "hastalarına" umut oluyor

Kanseri yendi şimdi "hastalarına" umut oluyor

Bodrum'da hastane yöneticisi Arzu Karataş, yakalandığı meme kanseri hastalığını, zorlu bir tedavi süreci sonrasında yenerek hayatına kaldığı yerden devam ediyor - Kanser hastaları yararına bir de dernek kuran Karataş, hastalık döneminin rahatlıkla geçebil

MUĞLA (AA) - ALİ BALLI - Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaklaşık bir yıllık tedavinin ardından meme kanserini yenerek sağlığına kavuşan Arzu Karataş, kansere yakalanan diğer hastalara da şifa aşılıyor.

Bodrum'daki özel bir hastanenin direktörlüğünü yapan 42 yaşındaki Arzu Karataş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 25 yıldır görev yaptığı sağlık sektöründe çevresindekilere hep kanser taraması yaptırmalarını önerdiğini, kanserin kendisinin de yakalanabileceği bir hastalık olduğunu hiç düşünmediğini söyledi.

İki yıl önce meme kanseri olduğunu öğrendiğinde inanamadığını, sağlık sektöründe olmasına rağmen karamsarlığa düştüğünü ve "Acaba ne zaman ölürüm?" diye kendi kendine sorduğunu anlatan Karataş, "Yaşam planlarımı ona göre organize etmeye başlamıştım. Kanser, koltuk altı bölgeme de yayılmaya başlamıştı. Hemen kemoterapiye başladık. 16 kez kemoterapi tedavisi gördüm. Ardından büyük bir ameliyat geçirdim ve radyoterapi uygulandı." dedi.

Bir süre sonra hastalıkla yüzleşmeye başladığını ve hastalıkla mücadeleye karar verdiğini dile getiren Karataş, "O gün itibarıyla benim için yeni bir hayat döngüsü başladı. İşimden, iş arkadaşlarımdan hiç kopmadım. Sürekli kanseri konuştum, kanserle yüzleşmeye çalıştım. Bunun tedavimde çok büyük bir rolü oldu. Saçlarımı kaybettiğim gün kanserle yüzleştim. Saç, kaş ve kirpiklerinizi kaybettiğiniz gün, bedeninizin önemini, kıymetini daha iyi anlıyorsunuz." diye konuştu.

- Kanser hastaları için dernek kurdu

Karataş, bir yıllık ağır bir tedavinin ardından hastalığı yendiğini, bu kez de diğer kanser hastalarına umut olabilmek çalışmaya başladığını belirtti. İlk etapta Pembe İzler Kadın Hastalıkları Kanserleri Derneğini kurduklarını, 24 arkadaşıyla başladığı yolculukta ekibin 110 kişiye ulaştığını kaydetti.

Dernek ile amaçlarının kansere yakalanan kadınlara destek olmak ve tedavilerine katkıda bulunmak olduğunu belirten Karataş, dernekte kanser hastalarına bu dönemin rahatlıkla geçirilebileceğini, kemoterapinin, radyoterapinin sanıldığı kadar "korkunç" olmadığını anlattıklarını dile getirdi.

Bodrum'a kanser tedavi merkezi açılması fikrini de görev yaptığı hastane yönetimiyle paylaştığını anlatan Karataş, merkezin kısa sürede faaliyete geçtiğini söyledi. Hastanenin Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Hilmi Ege de erken tanıda her geçen gün ilerleme kaydedildiğini vurguladı. 50 yaşın üzerindeki kişilerin kolonoskopi, 45 yaş ve üzerindeki kadınların da mutlaka mamografi yaptırmasını öneren Ege, "Bu şekilde erken evrelerde yakaladığımız vakalarda başarımız çok daha iyi oluyor." ifadelerini kullandı.

Özel hastanede Arzu Karataş'ın girişimleriyle kurulan merkezde kanser tedavisi gören tiyatro sanatçısı Ergün Işıldar ise mesane kanseriyle savaştığını anlattı.

Işıldar, merkezdeki gelişmiş teknolojiler sayesinde 3 aylık bir tedaviden olumlu sonuçlar aldıklarını bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :