Kanser hastalarına moral konseri

Kanser hastalarına moral konseri

Konser, Dünya Kanser Günü dolayısıyla halk müziği sanatçısı Nuray Hafiftaş'ın tedavi gördüğü hastanede onkoloji hastalarına moral vermek amacıyla düzenlendi

İSTANBUL (AA) - Bazı sanatçılar, Dünya Kanser Günü etkinlikleri kapsamında, halk müziği sanatçısı Nuray Hafiftaş'ın tedavi gördüğü hastanede konser verdi.

Emsey Hospital Kanser Merkezi'nde düzenlenen etkinliğin sunuculuğunu sanatçı Müşerref Akay yaparken, konserde Nuray Hafiftaş'ın sanatçı dostları Melihat Gülses, Zara, Selahattin Alpay ve Zekai Tunca sahne aldı.

Etkinliğin sonunda hüzünlü dakikalar geçiren Nuray Hafiftaş, tüm dostlarına yanında oldukları için teşekkür etti. Hafiftaş, duygularını şöyle dile getirdi:

"Arkadaşlarımın hepsi var olsun, sağ olsun. Haklarını ödeyemem. Hepsine teşekkür ediyorum. Dostlarım, arkadaşlarım ve sevdiklerim burada. Hastalığa yenik düştüm açıkçası. Her şey de çok güçlü olan ben açıkçası yenik düştüm. İlk önce Müşerref Akay Hanımefendi'ye teşekkür ederim. Bana çok emekleri var. Hakkını helal etsin. Sancılarıma rağmen burada çok mutlu oldum. Gönülden burada olan müzisyen arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Çok seviyorum sizleri. Ben müzisyenim. Allah büyüktür. Bizler sadece okyanusta birer damlayız."

- "Tedavide moral motivasyon çok önemli"

İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Karagöl, dünyada bilinen 12 milyon yeni tanı konulan kanser hastası olduğunu, Türkiye'de de yaklaşık 200 bin civarında kişiye kanser tanısı konulduğunu belirtti.

Türkiye'de tedavi gören kanser hastası sayısının 400 bin civarında olduğunu ifade eden Karagöl, "2030'larda yıllık tedavi gören hasta sayısının 600 binin üzerine çıkabileceği öngörüleri var." dedi.

Karagöl, Nuray Hafiftaş'ın sağlık durumuyla ilgili şu bilgileri verdi:

"Nuray Hafiftaş'a, yaklaşık 7-8 ay evvel kalın bağırsak kanseri teşhisi konuldu. Tanı konulduğunda da karaciğerde hastalık yayılmış durumda merkezimize başvurdu. Kasım ayında merkezimizde tedavisi başladı. Şu anda tedavi süreci devam ediyor. Biraz ağrıları var. İlaç ve kemoterapi tedavisi alıyor. Onkolojik tedavilerde de başlangıçta ne olacağını hiçbir zaman tahmin edemezsiniz, hasta ve hekimle bu süreç beraber yaşanır. Önümüzdeki günlerde ara değerlendirmeleri tekrar çıkacak. Ona göre bakacağız. Şu anda tedavisi devam ediyor. Tedavide moral, motivasyon çok önemli."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :