Kandilin HDP'si, Atatürk'ün CHP'sinin yerine oynuyor!

Kandilin HDP'si, Atatürk'ün CHP'sinin yerine oynuyor!

Hasan Cemal, Ali Bayramoğlu ve Mehmet Altan gibi liberal gazeteciler ve eski AİHM yargıcı Rıza Türmen resmen HDP'nin danışma kuruluna girerlerken listeyi görenlerin kafası karıştı. Türkye adına bir vakitler laf söyleyenler kimlermiş buyrun...

HDP 5. Olağan Kongresi’nde Pervin Buldan ve Mithat Sancar yeniden eş genel başkan olarak seçildi. Kongreye liberal gazeteciler damga vurdu. Hasan Cemal, Ali Bayramoğlu ve Mehmet Altan gibi liberal gazeteciler ve eski AİHM yargıcı Rıza Türmen de resmen HDP'nin Danışma Kurulu'na girdiler.

Anayasa Mahkemesinde kapatılma davası süren HDP'nin 5. kongresi yapıldı. Pervin Buldan ve Mithat Sancar yeniden eş genel başkan seçilirken, partinin 43 kişilik Danışma Kurulu'na ilk yıllarında AK Parti iktidarını destekleyen “liberal solcu” isimlerin girmesi dikkat çekici bulundu.

HDP Danışma Kurulu'nda; Mehmet Altan, Ali Bayramoğlu, Hasan Cemal gibi liberal gazeteciler ile yine liberal kesim içinde yer alan Levent Köker de yer aldı.

Eski Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) üyesi Rıza Tüzmen’in de kurul üye listesinde adının bulunması Türkiye’nin yıllarca kimler tarafından yönetildiğini, ülkede kimlere itibar verildiğini dözler önüne serdi. Bir vakitler iktidara yakın Yeni Şafak gazetesinde de yazılar yazan Bayramoğlu ise bir süredir gözlerden ıraktı.

HDP danışma kurulunda yer alan isimler şunlar:

Ahmet Telli, Ahmet Türk, Akın Birdal, Ali Alfatlı, Ali Bayramoğlu, Ayşe Erzen, Ayşegül Devecioğlu, Bülent Küçük, Celil Kaya, Cihan Sincar, Erdoğan Aydın, Fatma Gök, Ferda Koç, Gençay Gürsoy, Halil Aksoy, Hamit Geylani, Hasan Cemal, Kenan Kalyon, Kerem Fırtına, Levent Köker, Mahmut Demiralp, Mehmet Altan, Meral Camcı, Mustafa Kemal Coşkun, Muzaffer Kaya, Naci Kutlay, Nizamettin Toğuç, Nurettin Sözmez, Nurten Ertuğrul, Onur Hamzaoğlu, Özgür Müftüoğlu, Rıza Türmen, Several Ballıkaya, Sevilay Çelenk, Seyfi Öngider, Sırrı Sakık, Sırrı Süreyya Önder, Süreyya Karacabey, Şebnem Oğuz, Tarık Ziya Ekinci, Veli Büyükşahin, Yavuz Önen, Zerrin Şahin Kurtoğlu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.