Kanada'nın Ankara Büyükelçisi Chris Cooter Kars'ta

Kanada'nın Ankara Büyükelçisi Chris Cooter Kars'ta

Büyükelçi Chris Cooter:- "Ticaret ve yatırımları, Kanada ve Türkiye ilişkilerini geliştirmek için buradayım"

KARS (AA) - Kanada'nın Ankara Büyükelçisi Chris Cooter, "Ticaret ve yatırımları, Kanada ve Türkiye ilişkilerini geliştirmek için buradayım." dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kars'a gelen Cooter, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Büyükelçi Cooter, ziyarette yaptığı konuşmada, Türkiye ve Kanada arasındaki ilişkilerin geliştiğini belirterek şunları dile getirdi:

"Ticaret ve yatırımları, Kanada ve Türkiye ilişkilerini geliştirmek için buradayım. Tarım ve hayvancılığın en önemli üretimlerden bir olan peyniri konuştuk. Sığır ve damız yetiştiriciliği üzerine, turizmi geliştirme üzerine konuştuk."

Kanada-Türkiye diplomatik ilişkilerinin 75. yıl dönümünün kutlandığını anımsatan Cooter, iki ülkenin yatırım ve ticareti geliştirmek üzere firmalar ve ticaret odalarıyla bağlantı kurduğunu anlattı.

Cooter, Kars'tan başlayarak Türkiye ile güzel ilişkiler kurmak istediklerini sözlerine ekledi.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Alibeyoğlu da ziyaretlerinden dolayı Cooter'a teşekkür ederek "Yüzde 30 olan ticaret diyaloglarını daha iyi seviyelere taşıyabilmek için bir araya geldik. Bu seviyeyi yüzde 50, 60 oranlarına çıkartıp ticaretteki irtibatlarımızı yükseltmek için yapılan bir ziyaret." ifadelerini kullandı.

Cooter, daha sonra Kars Valiliği ile Belediye Başkanlığına basına kapalı ziyaret gerçekleştirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :