Kanada’daki camiye silahlı saldırı

Kanada’daki camiye silahlı saldırı

Avrupa Parlamentosu Başkanı Tajani: - "Şiddet, teröre karşı cevap olamaz"- İtalya Başbakanı Gentiloni: - "İtalyan hükümeti, kurbanların yakınlarının, Kanada Müslüman toplumunun ve hükümetinin yanındadır"

ROMA (AA) – Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Antonio Tajani, Kanada’da bir camiye yapılan terör saldırısına ilişkin şiddetin, teröre karşı cevap olamayacağını söyledi.

AP Başkanlığına kısa süre önce seçilen Tajani, Roma’da Başbakanlık Sarayı Chigi’de İtalya Başbakanı Paolo Gentiloni ile görüştü.

Gentiloni-Tajani görüşmesi öncesinde, Kanada’da bir camiye yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırı dolayısıyla kısa birer açıklama yaparak terör saldırısını kınadı.

Kanada'nın Quebec eyaletinde bir camiye yapılan saldırıya yönelik Başbakan Gentiloni, Kanadalı mevkidaşı Justin Trudeau’ya ve Kanadalılara taziyelerini sundu ve "İtalyan hükümeti, kurbanların yakınlarının, Kanada Müslüman toplumunun ve hükümetinin yanındadır." dedi.

Başbakan Gentiloni, bu vesileyle kendi ülkesinde yaşayan Müslüman vatandaşlarıyla da dayanışma içinde olduğunu vurguladı.

AP Başkanı Tajani de Quebec’te meydana gelen olaydan ötürü AP adına Kanada’ya taziyelerini ileterek, "Şiddet, teröre karşı cevap olamaz. Çözüm diyalogdadır. AB, dinler arası diyaloğa inanıyor. Biz bunun için çalıştık ve bu yönde çalışmayı sürdüreceğiz." dedi.

Saldırıda yaşamını yitirenlerin yakınlarıyla dayanışma içinde olduğunu belirten Tajani, " Şiddete sert şekilde karşı çıkmak lazım. Umuyoruz ki, bu bir daha olmaz. Hangi dine ait olursa olsun hiçbir ibadet yeri şiddet ve adam öldürme nesnesi olmamalı. Sert şekilde kınıyoruz." diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :