Kanada’da ramazan itikafına yoğun ilgi

Kanada’da ramazan itikafına yoğun ilgi

Kanadalı Müslümanlar, ramazanın son 10 gününün dua ve ibadetle geçirildiği itikaf için camilerde ayrılan kısımlara yoğun ilgi gösteriyor

TORONTO (AA) - Kanadalı Müslümanlar, ramazan ayının son 10 gününde yapılan, zamanın sadece dua ve ibadetle geçirildiği itikafa yoğun ilgi gösterdi.

Toronto bölgesinin en büyük camilerinden ISNA Kanada İslam Merkezi Camisi’nde, bu yıl ramazanın son 10 gününü dua ve ibadetle geçirmek isteyen Müslümanlar için 50’ye yakın itikaf hücresi kuruldu.

Cami yönetimi, Müslümanlardan yoğun talep geldiğini ancak yer darlığı ve caminin merkezi konumda olmasından kaynaklanan cemaat yoğunluğu nedeniyle daha fazla yer tahsis edemediklerini bildirdi. Gelen taleplerin yakın çevredeki mescitlere yönlendirildiğini aktaran İSNA Kanada yetkilileri, talep yoğunluğunun sevindirici olduğunu ifade etti.

Öte yandan Toronto’nun çevresindeki Mississauga, Kingston, Oshawa, Burlinton, Hamilton gibi kentlerdeki cami ve mescitlerde de çok sayıda Müslüman itikafa girerken, Montreal, Edmonton, Calgary ve Vancouver'da yaşayan Müslümanlar da bölgelerindeki cami ve mescitlerde itikafa giriyor.

- İtikaf nedir?

Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içerisinde kalmak ve ibadetle meşgul olmak anlamına gelen "itikaf" ibadeti, ramazanın son 10 gününde gerçekleştiriliyor. İtikafa girenlere "mütekif" veya "akif" deniliyor.

Günlük hayatın yoğunluğu içinde ibadetlerine yeterince zaman ayıramayan Müslümanlar için bulunmaz bir nimet olarak görülen "itikaf" ibadeti, ramazanın manevi ikliminden yararlanmak ve Kadir Gecesi'ni tam olarak idrak edebilmek adına da önem taşıyor.

İtikafa girenler, kendilerine tahsis edilen bölmelerde kalıyor ve namaz, yemek ve kişisel ihtiyaçları dışında dünya işleriyle ilgilenmiyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :