Kanada ordusunun Irak misyonu

Kanada ordusunun Irak misyonu

Kanada Ulusal Savunma Bakanı Sajjan, Kanada ordusunun 2017’de de Irak'taki görevine devam edeceğini belirtti

OTTAWA (AA) - Kanada Ulusal Savunma Bakanı Harjit Sajjan, Kanada ordusunun Irak’taki askeri misyonunun 2017'de de devam edeceği belirtti.

Sajjan, parlamentoda gazetecilere yaptığı açıklamada, Irak’taki Peşmerge güçleri ile Irak askerlerine askeri eğitim vermek amacıyla bölgede bulunan Kanada askeri varlığının, bu görevini gelecek yıl da sürdüreceğini ifade etti.

Bakan Sajjan, bir gazetecinin, Kanada ordusunun misyonunun gelecek yıl mart ayında sona ereceğini hatırlatması ve bu sürenin uzatılıp uzatılmayacağını sorması üzerine, "kesinlikle" cevabını verdi.

Sajjan, "Eğittiğimiz birliklerin, verdiğimiz eğitimin sonuçlarını aldığından emin olmalıyız. Biz oraya, Irak güçlerinin topraklarını savunamadığı zamanda geldik. Onların eğitime dair tüm sorularını cevapladığımızdan emin olmadan oradan çıkmamalıyız." şeklinde konuştu.

Sajjan, Kanada ordusunun Irak’taki varlığının, mart ayından sonraki büyüklüğü ve kapsamının ise DEAŞ’a karşı mücadele eden uluslararası koalisyon ortağı müttefikler ile yapılacak toplantı ile belirleneceğini kaydetti.

Kanada’nın bölgede 600 özel kuvvet askeri, askeri helikopterler, gözetim uçakları, havadan havaya yakıt ikmal tankeri ve askeri alan hastanesi bulunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :