Kanada Başbakanı Trudeau Ukrayna'da

Kanada Başbakanı Trudeau Ukrayna'da

Ukrayna ile Kanada arasında serbest ticaret bölgesi anlaşması imzalandı

KİEV (AA) – Ukrayna ile Kanada arasında serbest ticaret bölgesi anlaşması imzalandı.

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, resmi temaslarda bulunmak üzere Ukrayna’ya gelen Kanada Başbakanı Justin Trudeau’yu kabul etti.

Kabulün ardından, Ukrayna ile Kanada arasında serbest ticaret bölgesi anlaşması imza töreni gerçekleştirildi.

Ukrayna Başbakanı Vladimir Groysman’ın da hazır bulunduğu törende, anlaşmayı Ukrayna adına Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakanı Stepan Kubiv, Kanada adına ise Uluslararası Ticaret Bakanı Chrystia Freeland imzaladı.

İmza töreninin ardından Poroşenko ve Trudeau ortak basın toplantısı düzenledi. Poroşenko, Kanada’nın Ukrayna için güvenilir bir ortak olduğunu ve olmaya devam edeceğini belirterek, Ukrayna’ya desteğinden dolayı Kanada halkına teşekkür etti.

Poroşenko, “Bugün serbest ticaret bölgesi anlaşması imzalanarak büyük bir adım atıldı. Bu taahhüt, karşılıklı ticarette 7 yıl içinde yüzde 99 gümrük engelinin kaldırılmasıdır. Bu, pazarın genişlemesi için yeni imkandır.” ifadelerini kullandı.

Trudeau ise Poroşenko ile son derece yapıcı bir diyalog kurduklarını söyleyerek, “Anlaşmanın imzalanması iki ülke arasında karşılıklı ticaretin daha da güçlenmesine imkan sağlıyor. Bu anlaşma yeni pazarlar açıyor ve iki ülke vatandaşları için yeni imkanlar sağlıyor.” şeklinde konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler