Kamu-STK İş Birliği Projesi

Kamu-STK İş Birliği Projesi

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığınca yürütülen proje çerçevesinde Erzurum'da gerçekleştirilen ''5. Sivil Toplum Günleri'' etkinliği sona erdi

ERZURUM (AA) - İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığınca yürütülen ''Kamu Sivil Toplum Kuruluşu (STK) İşbirliği Projesi" kapsamında 20 ilde düzenlenecek olan ve beşincisi Erzurum'da yapılan ''Sivil Toplum Günleri'' etkinliği tamamlandı.

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği (AB) Başkanlığı Uzmanı Ayşe Deniz Arıcan, Palandöken Dağı'ndaki bir otelde gerçekleşen etkinlikte yaptığı konuşmada, STK'lerin ihtiyaçları doğrultusunda programları geliştirmek için konuların belirlendiğini söyledi.

Arıcan, STK'lerin önemli sektör olduğunu belirterek, "2014-2020 dönemi kapsamında 2020 AB'nin bütçe dönemidir. Çünkü AB 7 yıllık dönemler halinde bütçesini oluşturuyor ve aday ülkelere sağladığı maddi yardımlar bu 7 yıllık dönemde oluşturuluyor." dedi.

AB'nin STK'lerin genel koordinasyonunu sağladığını dile getiren Arıcan, "Amacımız STK'lerin ihtiyaçları doğrultusunda programlar geliştirmek ve neler yapılmalı diye bunların konularına odaklanmak. Yapılan istişareler sonucunda geçmiş projelerden alınan deneyimler ve sahaya inerek STK'lerden alınan geri bildirimler sonucu 2014-2020 döneminde 4 başlık belirledik." ifadelerini kullandı.

Arıcan, devlet tarafından oluşturulan destek programlarının bu 4 başlığa hizmet etmesi gerektiğine işaret ederek, şu ifadeleri kullandı:

"Bunlardan en önemlisi yasal çerçevenin geliştirilmesi. Daha sonra kamu ve sivil toplum kuruluşları arasında işbirliğinin güçlendirilmesi. Burada düzenlediğimiz proje de bu amaca hizmet eden projedir. Diğer başlık ise STK'lerin kendi aralarındaki işbirliğini geliştirmesi ve son olarak da STK'lerin diyaloglarını artırması. Bu 4 ana başlık ülkemizde sağlanan maddi yardımın çerçevesini oluşturuyor. Çünkü her destek programı mutlaka 4 başlığa hizmet etmek zorundadır."

Çeşitli kamu kuruluşları ile STK temsilcilerinin katıldığı etkinlik, yapılan sunum ve çalıştay ile sona erdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :