Kamu Kurum ve Kuruluşları Açısından Tahkim Konferansı

Kamu Kurum ve Kuruluşları Açısından Tahkim Konferansı

TOBB Başkan Yardımcısı Yorgancılar: - "Yargıtaya temyiz incelemesi için yılda 1 milyonu aşkın dava geliyor. Ayrıca 1 milyon 400 bin civarında dosyanın beklediği belirtiliyor" - "İşin içinden çıkılmaz hale gelmemesi adına alternatif çözüm yöntemlerinin sür

ANKARA (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar, Yargıtaya temyiz incelemesi için yılda 1 milyonu aşkın davanın ulaştığını, 1 milyon 400 bin civarında dosyanın da sırada beklediğini belirterek, "Yargı mensuplarımız özverili çalışmalarıyla iş yükünün altından kalkmaya çalışıyorlar ama işin içinden çıkılmaz hale gelmemesi adına alternatif çözüm yöntemlerinin süratle hayata geçirilmesi ve uygulamaya başlaması son derece önemli." dedi.

İstanbul Tahkim Merkezi (ISTAC) tarafından Anayasa Mahkemesi Konferans Salonu'nda "Kamu Kurum ve Kuruluşları Açısından Tahkim" konulu konferans düzenlendi.

Konferansın açılışında konuşan Ender Yorgancılar, İstanbul ve Kayseri'deki terör saldırılarında şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Son 10 gün içinde İstanbul ve Kayseri'de Türk milletinin huzurunu bozmak isteyenlerin çirkin yüzlerinin görüldüğünü belirten Yorgancılar, bu yüzden daha fazla birlik ve beraberlik içinde olunması, demokrasi ve hukukun üstünlüğüne sahip çıkılması gerektiğini ifade etti.

ISTAC'ın bir yıl önce faaliyete başlayan genç bir kurum olduğunu belirten Yorgancılar, TOBB olarak söz konusu kuruluşa çok önem verdiklerini söyledi.

Tahkim merkezinin iş dünyasına hem hızlı hem de normal mahkeme masraflarına göre daha düşük maliyetle etkin ve güvenilir bir hizmet sunduğunu anlatan Yorgancılar, şunları kaydetti:

"İstanbul Tahkim Merkezinin, yargı sisteminin üzerindeki yükü alması son derece önemli. Zira Yargıtaya temyiz incelemesi için yılda 1 milyonu aşkın dava geliyor. Ayrıca 1 milyon 400 bin civarında dosyanın beklediği belirtiliyor. İlk derece yargının üzerinde önemli bir iş yükü bulunduğunu bu rakamlarla görüyoruz. Yargı mensuplarımız özverili çalışmalarıyla bunun altından kalkmaya çalışıyorlar ama işin içinden çıkılmaz hale gelmemesi adına şimdiden bazı tedbirlerin alınması gerekiyor. Bunun için alternatif çözüm yöntemlerinin süratle hayata geçirilmesi ve uygulamaya başlaması son derece önemli. Yoksa hepimizin bu sistemin altında kalma ihtimali var."

Özel sektör olarak yargı sistemini güçlendirecek her türlü düzenlemeyi desteklediklerini ve desteklemeye devam edeceklerini kaydeden Yorgancılar, bu anlamda belli bir sürenin altındaki davalarda tahkimin ve bireysel davalarda da arabuluculuk sisteminin zorunlu hale getirilmesinin son derece önemli olduğunu ifade etti.

- ISTAC Başkanı Akıncı

ISTAC Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ziya Akıncı da Kayseri'deki saldırıyı kınadığını belirterek, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Akıncı, ISTAC'ın kuruluşundan bu yana kamu ve özel sektörden büyük ilgi gördüğünü dile getirerek, başta TOBB olmak üzere ülke ekonomisi açısından önemli birçok kurumun tahkim merkezinde temsil edildiğini söyledi.

Tahkim merkezinin henüz bir yıldır faaliyette olmasına karşın çok büyük bir ilerleme kaydettiğinin altını çizen Akıncı, "ISTAC, kamu ve özel sektör işbirliğinin ne kadar iyi sonuçlar verdiğini gösteren güzel bir örnektir. Başka bir deyişle, bizler birlik ve beraberlik içinde çalıştıkça projenin bereketi kendiliğinden gelmektedir." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :