Kamu bilişim yöneticileri "siber güvenliği" tartışacak

Kamu bilişim yöneticileri "siber güvenliği" tartışacak

Kamu Bilişimcileri Derneği Başkanı Özbilgin:- "Sayın Başbakanımızın 'Siber güvenlik meselesi, milli güvenliğe dönüşmüştür' sözünden yola çıkarak 6-7 Nisan'da Ankara’da Kamu Siber Güvenlik Zirvesi düzenliyoruz"- "Zirvede kamu kurumlarının siber güvenlikle

ANKARA (AA) - Kamu Bilişimcileri Derneği Başkanı Doç. Dr. İzzet Gökhan Özbilgin, Başbakan Binali Yıldırım'ın "Siber güvenlik meselesi, milli güvenliğe dönüşmüştür" sözlerinden hareketle, 6-7 Nisan'da Ankara’da Kamu Siber Güvenlik Zirvesi düzenleyeceklerini bildirdi.

Özbilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kamuda siber güvenliğin sağlanması kapsamında kamu bilişim yöneticileri, bilişim uzmanları, üniversite ve sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek zirveyi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının desteğiyle düzenlediklerini söyledi.

Katılım talebinin çok yoğun olduğu etkinlik kapsamında, "kamu yönetiminde bilişimin önemi", "bilişim teknolojileri yönetiminde siber güvenlik", "veri merkezleri ve siber güvenlik", "siber güvenlikte yeni gelişmeler", "kritik altyapılar ve siber güvenlik" ve "kişisel verilerin korunması" gibi başlıklarda paneller düzenleneceğini anlatan Özbilgin, çok değerli uzmanların konuşmalar yapacağını belirtti.

Özbilgin, kamuda bilişimin kullanımını artırarak kaynakların etkin ve verimli kullanılmasını sağlamayı, ulusal ve uluslararası alanda yeni teknolojiler ve uygulamalar hakkında ortak akıl oluşturarak proaktif davranışlar geliştirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

İzzet Gökhan Özbilgin, "Zirvede kamu kurumlarının siber güvenlikle ilgili deneyimlerini, başarı hikayelerini, gelecek planlarını paylaşmalarını ve kamu bilişim yöneticileri arasında oluşacak iletişim ortamıyla siber güvenlikle ilgili en doğru çözümlerin bulunmasını amaçlıyoruz." dedi.

- "Siber güvenlikle ilgili çözümler geliştirilebilecek"

Kamu Bilişimcileri Derneği İkinci Başkanı Yakup Şıvka da etkinlikte, kamu kurumlarının kendi içindeki siber güvenlik uygulamalarını görmeyi ve yöneticiler arasında beyin fırtınası yaparak ortak payda oluşturmayı istediklerini söyledi.

Zirvede, siber güvenlikle ilgili tedbirleri ele alacaklarına işaret eden Şıvka, "Global ürünlerin yanında yerli ve milli ürünlerin de nasıl kullanılabileceğini, bu alandaki eksikliklerin neler olduğunu ve neler yapılabileceğini tartışmak istiyoruz." diye konuştu.

Şıvka, siber güvenlik alanında faaliyet gösteren üreticilerin çözümlerine ilişkin sunumlar yapacakları etkinliğin çok faydalı olacağını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :