"Kampüsün Kanında Hayat Var" kampanyası

"Kampüsün Kanında Hayat Var" kampanyası

BEÜ'de, ''Kampüsün Kanında Hayat Var'' sloganıyla düzenlenen kan bağışı kampanyasında bin 627 ünite kan toplandı- Rektör Prof. Dr. Özer:- "Kanın acil ihtiyaç olmadığı, sürekli ihtiyaç olduğu ve bir kanın üç canı kurtarabileceği bilinciyle en değerli varl

ZONGULDAK(AA) - Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) ve Türk Kızılayı'nın bu yıl ortaklaşa beşincisini düzenlediği "Kampüsün Kanında Hayat Var'' kampanyası kapsamında bin 627 ünite kan bağışı yapıldı.

Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, üniversitenin Farabi Kampüsünde gerçekleştirilen etkinlikte yaptığı konuşmada, kampanyayı başarılı şekilde bitirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Üniversite olarak yaklaşık 5 yıldır kampanyayı geleneksel hale getirdiklerini ifade eden Özer, şöyle konuştu:

"Bu yıl hedefimiz süreci başarılı bir şekilde tamamlamaktı. Herhangi bir rakam hedefimiz yoktu. Öğrencilerimiz gönüllülük esasına göre kan verdiler. Ben tüm öğrencilerimizi, çalışanlarımızı ve akademik personelimizi kan verdikleri için kutluyorum. Üniversitemiz bu projeye 5 yıl önce başladı. Bunu da kararlı bir şekilde her yıl tekrarlayarak Türkiye'ye örnek olarak gösteriliyor. Bu yıl da kampanya başarılı bir şekilde dün sabahtan itibaren geceye kadar devam etti. Yaklaşık bin 627 öğrencimiz ve çalışanımızın katkısıyla bu noktaya geldi. Kanın bir acil ihtiyaç olmadığı, sürekli ihtiyaç olduğu ve bir kanın üç canı kurtarabileceği bilinciyle en değerli varlıkları olan kanı öğrencilerimiz ve çalışanlarımız bağışladı. Bizim rakamlarla işimiz yok. Önemli olan kan vermek kültürünün oluşmasıdır. Süreklilik sağlanarak üniversitemiz, Zonguldak'ta örnek olacaktır."

BEÜ Tiyatro Topluluğu öğrencilerince etkinlik gerçekleştirilmesinin ardından Rektör Prof. Dr. Özer, öğrencilerle öz çekim gerçekleştirdi.

Üniversite tarafından düzenlenen "Kampüsün Kanında Hayat Var'' kampanyası kapsamında, 2012'de 705, 2013'te bin 264, 2014'te bin 453 ve geçen yıl bin 915 ünite kan toplanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :