Kamerun'un İngilizce konuşulan bölgesindeki kriz

Kamerun'un İngilizce konuşulan bölgesindeki kriz

Hükümet, son dönemde güvenlik güçlerini hedef alan saldırıların düzenlendiği İngilizce konuşulan bölgede sıkı önlemler alacak

YAUNDE (AA) - Kamerun hükümeti, krizin ve güvenlik sorunların yaşandığı İngilizce konuşulan bölgede sıkı önlemler alacağını duyurdu.

İletişim Bakanı ve Hükümet Sözcüsü İssa Tchiroma Bakari, düzenlediği basın toplantısında, ülkenin kuzeybatısı ve güneybatısında İngilizce konuşulan bölgesinde son dönemde güvenlik güçlerini hedef alan saldırıların arttığını ifade etti.

Saldırıları, İngilizce konuşulan bölgenin bağımsızlığını talep eden ayrılıkçıların üstlendiğini söyleyen Tchiroma Bakari, bu bölgede yaşayan halkı şiddet olaylarından arındırmak amacıyla hükümetin sıkı önlemlere başvuracağını açıkladı.

Önlemlerin detaylarını paylaşmayan Tchiroma Bakari, insan hakları örgütlerinin bölgede yaşananlara karşı sessiz kalmasını da kınadı.

Öte yandan Tchiroma Bakari, ayrılıkçıların en son dün gece Otu bölgesinde düzenlediği saldırıda 2 polisin yaşamını yitirdiğini dile getirdi.

Kamerun'da İngilizce konuşulan bölgedeki ayrılıkçı gruplar, ülkenin 1961-1972 yılları arasındaki federalizme geçişinin yıl dönümü nedeniyle 1 Ekim'de Ambazonya adını verdikleri sembolik devleti kurduklarını açıklamış ve resmi dili de İngilizce ilan etmişlerdi.

Ülkenin kuzeybatısı ve güneybatısında İngilizce konuşulan kesimlerdeki ayrılıkçılar, son dönemde güvenlik güçlerini hedef alan saldırılar düzenlemeye başladı. Yerel yetkililer, ayrılıkçıların son dönemde 10 asker ve polisi öldürdüğünü duyurdu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :