Kamerunlu arıcılar Türkiye'de modern teknikleri öğrendi

Kamerunlu arıcılar Türkiye'de modern teknikleri öğrendi

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) katkılarıyla Kamerunlu 10 arıcıya eğitim programı düzenlendi. TİKA'dan...

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) katkılarıyla Kamerunlu 10 arıcıya eğitim programı düzenlendi.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamada, Kamerun'da büyük bir potansiyele sahip arıcılığın halk için önemli bir geçim kaynağı olduğu vurgulandı.

Açıklamaya göre, modern arıcılık teknikleri, teknolojileri ve uygulamalarının mevcut olmadığı Kamerun’da ilkel ve geleneksel yöntemlerle yapılan bal üretimine modern teknikler kazandırmak ve üretimi arttırmak amacıyla 10 eğitici arıcıya Ordu'daki Aracılık Araştırma Enstitüsünde bir hafta süreyle eğitim programı düzenlendi.

Eğitim programında "Genel Arıcılık Uygulamaları" (koloni düzeni, kolonilere temel petek verme, kata çıkarma, mevsime bağlı ek besleme çalışmaları), "Ana Arı ve Arı Sütü Üretim Teknikleri", "Atölye Uygulamaları", "Arı Hastalıkları Teşhis ve Laboratuvar Uygulamaları", "Balın Sınıflandırılması" gibi konular işlendi.

Projenin ikinci safhasında Kamerun'un kuzeyinde yer alan Adamowa bölgesinde yaklaşık 40 haneye arıcılık ekipmanı temini, üçüncü safhasında ise başkent Yaounde'de bulunan Arıcılık Enstitüsünde balın kalitesinin arttırılması amacıyla "Bal Analiz Laboratuvarı" kurulması planlanıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :