Kamerun'da Boko Haram saldırısı

Kamerun'da Boko Haram saldırısı

Ülkenin kuzeyinde düzenlenen saldırıda 4 kişi yaşamını yitirdi- Kamerun istihbaratı: "Boko Haram, Nijerya ve Kamerun'da büyük çaplı saldırı hazırlığında"

MARUA (AA) - Kamerun'da Boko Haram saldırısında ilk belirlemelere göre en az 4 kişinin öldüğü belirtildi.

Örgütle mücadele eden Ortak Çok Uluslu Müdahale Gücünde (FMM) görevli General Buba Dobekreo, Boko Haram militanlarının ülkenin kuzeyinde Gambaru kasabasına düzenlediği saldırıda en az 4 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Militanların, 60'a yakın evi ateşe verdiğini söyleyen Dobekreo, Ashigashi bölgesinde de 13 yaşındaki bir çocuğu kaçırdıklarını ifade etti.

Öte yandan AA muhabirinin Kamerun istihbaratından edindiği bilgiye göre, Boko Haram, Nijerya ve Kamerun'da büyük çaplı saldırı hazırlığı yapıyor. İstihbarat yetkilileri, örgütün, okulları, camileri, kiliseleri ve pazarları hedef alarak güç göstergesinde bulunmayı amaçladığını kaydetti.

Çad, Nijer, Nijerya, Kamerun ve Benin tarafından örgütle mücadele çerçevesinde oluşturulan ve 10 binden fazla askerle geçen yıl faaliyete başlayan FMM, Boko Haram ile silahlı grupların saldırılarına maruz kalan bölgelerde güvenlik ve istikrarın sağlanması, insani yardımın ulaştırılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Çad Gölü'nde özellikle de Nijerya'nın kuzeydoğusunda sık sık eylem yapan örgüt, son dönemde FMM operasyonları karşısında zayıfladı. Ancak Boko Haram iç çatışmalarla da karşı karşıya.

Terör örgütü DAEŞ ile bağlantılı el Naba dergisinin son sayısında, daha önce Boko Haram'ın sözcülüğünü yapan Ebu Musab el Barnawi'den Boko Haram'ın yeni lideri sıfatıyla söz edilmişti. 2009 yılından bu yana örgüt lideri olan Ebubekir Şekau ise bu haberi yalanlamıştı.

Şekau, geçen hafta yayınlanan ses kaydında, DAEŞ'in lideri Ebubekir el Bağdadi'ye saygı duyduğunu ancak Barnawi'yi tanımadığını, hala Boko Haram'ın başında olduğunu söylemişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler