Kamerun'da 9 mühendis kayıp

Kamerun'da 9 mühendis kayıp

YAOUNDE (AA) - Batı Afrika ülkesi Kamerun'un İngilizce konuşulan (Anglofon) bölgesinde 9 mühendisin yaklaşık 1,5 aydır kayıp olduğu bildirildi.Yerel basındaki...

YAOUNDE (AA) - Batı Afrika ülkesi Kamerun'un İngilizce konuşulan (Anglofon) bölgesinde 9 mühendisin yaklaşık 1,5 aydır kayıp olduğu bildirildi.

Yerel basındaki haberlere göre, son 1 yıldır siyasi krizin devam ettiği Anglofon bölgesinde, köprü inşaat projesini yürüten devlete ait Araştırma ve Jeoteknik Kontrol Bürosu (BRECG) çalışanı 9 mühendisten, 7 Aralık'tan bu yana haber alınamıyor.

Mühendislerin aileleri, çocuklarının kaybolmasının Anglofon kriziyle bağlantılı olabileceğini savunuyor. Resmi makamların olayla ilgili çalışma yapmaması üzerine gönüllü bir grup, mühendislerin bulunması amacıyla medyadan kampanya başlattı.

Öte yandan aileler muhalefetteki Halk Partisi (PDP) Genel Başkanı ve gazeteci Duval Ebale ile kaygılarını paylaşarak, medyaya taşınmasını sağladı.

Ebale, söz konusu bölgede bir Fransız ya da Çinli kaybolduğunda hükümetin bütün imkanlarını kullanarak seferber olduğunu savunarak, “Hayatlarımızı emanet ettiğimiz ve bizi korumakla yükümlü yetkililer sessiz. Mühendisler elit tabakadan olmadığı için mi önem verilmiyor?” ifadelerini kullandı.

- Anglofon krizi

Kasım 2016'dan bu yana Kamerun'un Anglofon bölgeleri, hükümetin, İngilizce bilmeyen öğretmenleri ve hakimleri İngilizce konuşulan bölgedeki okullara ve mahkemelere tayin etmesi üzerine gösteriler düzenlemişti.

Hükümet olayları kontrol altına almak için müdahalede bulunmuş, çok sayıda polis ve gösterici yaralanmıştı.

Bölgede sıklıkla düzenlenen protestolar nedeniyle kuzeybatı ve güneybatıdaki okullar Kasım 2016'dan bu yana kapalı tutuluyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :