Kaman'da Çanakkale Zaferi kutlandı

Kaman'da Çanakkale Zaferi kutlandı

KIRŞEHİR (AA) - Kaman'da, Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.Gençlik Merkezi'ndeki kutlama programında şehitler için Kur'an-ı...

KIRŞEHİR (AA) - Kaman'da, Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Gençlik Merkezi'ndeki kutlama programında şehitler için Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından günün anlam ve önemini içeren konuşmalar yapıldı.

Kaman Kaymakamı Murat Girgin, programda yaptığı konuşmada, Çanakkale'nin vatan toprağını mukaddes hale getiren aziz şehitlerin kahramanlıkları sayesinde kazanılan bir zafer olduğunu söyledi.

Girgin, 1071 Malazgirt Zaferinden bu yana vatan toprakları uğruna gözünü kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitler anmak için toplandıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Cennet vatanımızda özgürce, birlik ve beraberlik içinde yaşamamızı bu şehitlerimize borçluyuz. Milletimiz, hürriyet ve istiklal mücadelesiyle yoğrulan şanlı tarihi içinde Malazgirt’ten İstanbul surlarına, Mohaç’tan Çanakkale’deki mücadeleye kadar süregelen destansı zaferleri yine aziz şehitlerimize borçluyuz. Ecdadımız Çanakkale Zaferini kadınıyla, erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla hep beraber kazandı. Geçmişte aileler evlatlarını 'ya şehit ol ya gazi' diyerek Çanakkale’ye göndermişti. Şimdi de Güneydoğu'ya ve sınır ötesi operasyona gönderiyor. Türk milletinin gözü, vatanı, bayrağı, ezanı, istikbali ve istiklali söz konusu olunca hiçbir şeyi görmez."

Kaman Jandarma Komutanı Gürkan Gündüz, İlçe Emniyet Müdür Vekili Ümit Ekinci, Kaman Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Demirci, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Kerim Kocabıyık, Kaman Gençlik Merkezi Müdürü Cengiz Arslan, AK Parti Kaman İlçe Başkanı Necati Çolak ve çok sayıda kişinin katıldığı programda, Kaman Gençlik Merkezi gönüllü gençleri tarafından skeç oyunu, şiir ve kompozisyon çalışmaları sergilendi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :