"Kalplerden Kaleme Mushaf-ı Şerif" projesi

"Kalplerden Kaleme Mushaf-ı Şerif" projesi

Proje kapsamında İstanbul'daki İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından yazılan Mushaf-ı Şerifler, Bahariye Mevlevihanesi'nde sergilendi

İSTANBUL (AA) - "Kalplerden Kaleme Mushaf-ı Şerif" projesi kapsamında, İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından yazılan Mushaf-ı Şerifler, Bahariye Mevlevihanesi'nde sergilenmeye başlandı.

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen proje çerçevesinde, il genelinde 180 İmam Hatip Lisesi'nde öğrenci ve öğretmenler tarafından Mushaf-ı Şerif yazma çalışmaları gerçekleştirildi. Proje sonunda yazılan Kur’an-ı Kerim sayfaları İlçe Müftülükleri tarafından da incelendikten sonra Mushaf haline getirildi.

Ortaya çıkan eserlerden 53'ü, Bahariye Mevlevihanesi'nde düzenlenen programın ardından sergilenmeye başlandı.

Mevlevihanedeki programa katılan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, projenin gerçekleştirilmesindeki asıl amacın, Kur'an-ı Kerim ile alakadar olmak ve onu daha iyi anlamak olduğunu belirtti.

Kur'an-ı Kerim'in elle yazılması geleneğinin çok önemli olduğunu vurgulayan Yelkenci, "Bu aynı zamanda bir medeniyet göstergesidir. Böyle bir medeniyete, böyle bir zarafete kavuşabilmemiz için, Kur'an-ı Kerim'in muhtevasını hayatımıza tatbik etmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Yelkenci ayrıca, yazılan Mushaf-ı Şeriflerin İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından muhafaza altına alınarak, yazıldıkları okullarda sergileneceğini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :