Kalkınmak için proje şart
AB fonlarından ayrılan 90 milyon Avro'dan, dereceye giren projelerin faydalanacağını belirten AB Bölgesi Program Dairesi Başkanı Deniz Akkahve, "En iyi projeyi üretmek için mücadele vermek gerekir" dedi.
Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) ile Konya- Karaman Kalkınma Birliği'nin (KON-KA-BİR) düzenlediği "AB Fonları Bilgilendirme Toplantısı" Konevi Kültür Merkezi'nde yapıldı. Toplantıya Konya Vali Yardımcısı Yalçın Bulut, Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen, Kaymakamlar ve Belde Belediye Başkanları katıldı.
Bölgesel Kalkınma Programı hakkında bilgi veren AB Bölgesi Program Dairesi Başkanı Deniz Akkahve, programın 13 ili kapsadığını belirterek AB programı çerçevesinde bölgesel kalkınma için 90 milyon Avro ayrıldığını söyledi. Akkahve, "Hibe tarım, hayvancılık, KOBİ, küçük ölçekli altyapı hizmetleri, eğitim ve sivil toplum örgütlerine verilecek. Hibeden faydalanabilmek için proje hazırlanması gerekiyor" dedi.
Dereceye giren projelere yardım yapılacağını kaydeden Akkahve, kalkınmanın temelinde projenin esas alındığını hatırlatarak "Bu sebeple en iyi projeyi üretmek için mücadele vermek gerekir" diye konuştu.