Kalkınma Bakanı Elvan:

Kalkınma Bakanı Elvan:

"Vatanını, milletini, devletini ve bayrağını seven her bir kardeşimizin 'evet' diyerek Türkiye'nin önünü açması gerekiyor"- "O 'diktatör' dedikleri, 'tek adam' dedikleri Recep Tayyip Erdoğan, bu ülkenin has evladı, kefenini giyerek yola çıkmış olan Recep

MERSİN (AA) - Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek halk oylamasına ilişkin "Vatanını, milletini, devletini ve bayrağını seven her bir kardeşimizin 'evet' diyerek Türkiye'nin önünü açması gerekiyor." dedi.

Elvan, Semerkand Vakfı Mersin Temsilciliğince Edip Buran Spor Salonu'nda düzenlenen "Muhabbet Gecesi: Muhabbethane" etkinliğinde, İslam'ın gönül ve muhabbet medeniyeti olduğunu söyledi.

Şairlerin eserlerinden örnekler veren Elvan, "Bu medeniyetin yüceliği şairin de dediği gibi sinesi Hak aşkıyla saflaşan gönül ehlinin inşa ettiği bir medeniyettir. Onun için bu milletin, Türkiye'nin sırtı yere gelmez, bu ülkeyi gavur ayağı asla çiğneyemez, bayrak inmez, ezan susmaz." diye konuştu.

Elvan, bin yıldır Türk istiklaline gölge düşürmeyen şehit ile gazileri de rahmet ve minnetle anarak şehitleri, gazileri, 80 milyon vatandaşı yoldaş olarak gördüklerini ifade etti.

Türkiye'de milli irade ne diyorsa onun gerçekleştiğini belirten Elvan, bugüne kadar işgalcilere, darbecilere ve bölücü teröre prim vermeyen Türk milletinin, bundan sonra da vermeyeceğini vurguladı.

Elvan, son yıllarda çok fazla mesafeler kateden Türkiye'nin, önemli bir süreçten geçtiğini anlatarak şöyle devam etti:

"16 Nisan'da Türkiye'nin yönünü tayin edecek olan bir referandum sürecini yaşayacağız. Vatanını, milletini, devletini ve bayrağını seven her bir kardeşimizin 'evet' diyerek Türkiye'nin önünü açması gerekiyor. O 'diktatör' dedikleri, 'tek adam' dedikleri Recep Tayyip Erdoğan, bu ülkenin has evladı, kefenini giyerek yola çıkmış olan Recep Tayyip Erdoğan, 15 yıldan beri gecesini gündüzüne katarak bu ülkenin istiklali, istikbali için mücadele veriyor. Bu mücadelede sizler, Allah'ın izniyle, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı ve hükümetimizi asla yalnız bırakmayacaksınız."

Türk milletinin, kimin ne yaptığını iyi bildiğini aktaran Elvan, "Milletimizi bir yalan üzerine inşa edilen bir propaganda ile kandırmaya çalışıyorlar. Bu millet, öyle bir millet ki feraset sahibidir. Bu millet, kimin ne yaptığını çok iyi bilen bir millet. Bu millet, öyle süreçlerden geçmiştir ki öyle sıkıntılar yaşamıştır ki 16 Nisan'da ne yapacağını bilen bir millettir." dedi.

Elvan'a, konuşmasının ardından Semerkand Vakfı Mersin Temsilci Yusuf Üren tarafından plaket takdim edildi.

Programa Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve bazı milletvekilleri de katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :