Kaleli:  "Algı operasyonu yapılmak isteniyor"

Kaleli: "Algı operasyonu yapılmak isteniyor"

AK Parti Konya Milletvekili Muhammet Uğur Kaleli, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen anayasa değişiklik teklifine ilişkin, "Demokrasi sürecinde 5 askeri darbe ve teşebbüsleri yaşadık.

AK Parti Konya Milletvekili Muhammet Uğur Kaleli, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen anayasa değişiklik teklifine ilişkin, "Demokrasi sürecinde 5 askeri darbe ve teşebbüsleri yaşadık. İstikrar için istikbal için hükümet sistemi değişikliğinin ülkemiz için hayırlara vesile olacağına inancım tamdır." dedi.

Kaleli, partisinin Konya İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, coğrafyasında güçlü bir Türkiye istemeyen karanlık güçlerin, taşeron olarak kullandıkları terör örgütleriyle kirli yüzlerini ortaya koyduklarını ifade etti.

Karanlık güçlerin bu yolla ulaşılmak istedikleri hedeflerin, halkın desteği, güvenlik ve istihbarat kurumlarının gayretleriyle önlendiğini dile getiren Kaleli, "Buradan şehitlerimize rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Türkiye, hukukunu çiğnetmeden güvenliğini koruyacak ve her nereden gelirse gelsin teröre boyun eğmeden haklı davasına milletimizle birlikte mücadelesine devam edecektir." diye konuştu.

Kaleli, anayasa değişikliği teklifinin Meclis'te yapılan görüşmeler sonucunda kabul edildiğini, bundan sonra söz sırasının millete geldiğini belirterek, "Bundan sonra söz milletin diyor, sonuç ne olursa olsun baş tacı yapacağımızın bilinmesini istiyorum." dedi.

"Algı operasyonu yapılmak isteniyor"

Mecliste kabul edilen anayasa değişikliği teklifine ilişkin referandum öncesi algı operasyonu yapılarak, olayın kişiselleştirilmeye çalışıldığını savunan Kaleli, şunları kaydetti:

"Bir algı mühendisliği yapılarak sanki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan şahsına istiyormuş gibi, hava oluşturulmaktadır. Ülkemizin son kırk yılında yönetimde Sayın Necmettin Erbakan, Alparslan Türkeş, Turgut Özal, Süleyman Demirel ve Bülent Ecevit vardı. Onlar yok ama sistem sorunumuz devam ediyor. Yarın da Tayyip Bey olmayacak. Mesele kişiler değil sistemdir. Amacımız bunu çözebilmektir. Gayemiz üzüm yemektir, bağcıyı dövmek değil. Cumhuriyetimizin 94. yılındayız. 65 hükümet kuruldu. Neredeyse 16 aya bir hükümet düşmektedir. Demokrasi sürecinde 5 askeri darbe ve teşebbüsleri yaşadık. İstikrar için istikbal için hükümet sistemi değişikliğinin ülkemiz için hayırlara vesile olacağına inancım tamdır."

Basın toplantısına, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri Muhammed Baysal ile İbrahim Arıcı da katıldı.

Etiketler :