"Kaldırımlar sizin olsun yollar bizimdir"

"Kaldırımlar sizin olsun yollar bizimdir"

Denizli'de kaldırıma araç parkına tepki gösteren bir grup engelli, "Kaldırımlar sizin olsun yollar bizimdir" sloganıyla yürüyüş yaptı

DENİZLİ (AA) - Denizli'de bir engelli sivil toplum örgütü, kaldırıma araç parkına tepki amacıyla yürüyüş düzenledi.

Özel İnsanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, tekerlekli sandalyeleri ve bastonlarıyla 15 Temmuz Delikliçınar Meydanı'nda bir araya geldi.

Trafiğe kapatılan Atatürk Caddesi'nde yürüyüş yapan engelliler, kaldırıma ve engelli rampalarına park eden araçlara, "Bunu okurken engellilerimize bir engel de sen koymuş oldun", "Ehliyetim ve arabam var ama trafik kurallarını bilmiyorum", "Engel olmadığın takdirde engelli değilim" yazılı etiketler yapıştırdı.

"Kaldırımlar sizin olsun yollar bizimdir" sloganı atarak yürüyen grup adına açıklama yapan Dernek Başkanı Aysun Tonel Karaaslan, engelli rampalarına, kaldırımlara park eden araçlarla ilgili yaşadıkları sıkıntılara dikkati çekmek istediklerini anlattı.

Kaldırıma park eden araçlar nedeniyle tekerlekli sandalyeli, koltuk değnekli ve görme engelli vatandaşların yoldan yürümek zorunda kaldığına işaret eden Karaaslan, "Başta üyelerimiz olmak üzere tüm vatandaşlar bilinçsiz sürücüler yüzünden trafikte tehlike yaşıyor. Engellilere karşı sürücülerden biraz daha ilgi, saygı ve duyarlılık bekliyoruz. İnşallah bu çalışmamız diğer illere de örnek olur. Sürücüler araçlarını kaldırımlara, engelli rampalarına park etmekten vazgeçsin." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :