Kaldırılan PCR zorunluluğu ve Konya’da pandemide neler kaybetti neler

Kaldırılan PCR zorunluluğu ve Konya’da pandemide neler kaybetti neler

10 Mart 2020 tarihinden bu yana yaşanan salgınında tablo çok ağır bir hal aldı. Alınan önlemlere rağmen 25 binden fazla vatandaşımız virüse kurban verildi. Konya’da 2020 ve 2021 yılı ise bu anlamda iyi bir yıl olmadı.

Salgının ortaya çıkmasından 4 ay sonra Türkiye’de görülmeye başlanan vakalar 2 yıl içinde 9 milyon 500’e ulaştı. Bu süreçte 82 binden fazla vatandaşımızı da salgına kurban verdik.

Elim süreçte Konya da Türkiye genelinde ciddi kayıp veren illerden biri oldu. Sağlık çalışanlarının yoğun özverisine rağmen kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın çoğunlukta olduğu Konya’da toplumun yakından tanıdığı önemli isimleri de virüse kurban verdik.

HALİT OFLAZ: Konya’da koronavirüse verilen ilk kurbanlar arasında olan Çumra Belediye Başkanı Halit Oflaz, 19 Ağustos 2020 tarihinde virüse yenik düşmüştü.

HASAN HÜSEYİN DAĞ: Konya’da Dağsan Amca olarak da bilinen iş insanı Halil İbrahim Dağ 85 yaşında şehrin virüse kurban verdikleri arasına girdi.

MEHMET KAMİL YAYLALI: Şehrin mücadeleci isimlerinden biri olan ve Konya İmamhatip Lisesi’nin ilk mezunları arasında olan Yaylalı da virüse verilen kayıplardan biri oldu.

ALİ OSMAN KOÇKUZU: Çok sayıda öğrenci ve akademisyenin yetişmesine öncülük eden Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Osman Koçkuzu da virüse verilen kurbanlar arasında.

HÜSEYİN ŞİMŞEK: İlim Yayma Cemiyeti eğitim danışmanlarından Hüseyin Şimşek de virüsten kurtulamayanlardan biri oldu.

BAHATTİN KOÇAK: Milli Görüş Camiası'nın Konya'daki sembol isimleri arasında yer alan Bahattin Koçak da virüse karşı mücadelesini kaybedenlerden.

HÜSEYİN ADİL KÜÇÜKBÜĞRÜ: Konya Milli Görüş camiasının örnek dava adamlarından Konya Büyükşehir Belediyesi’nden emekli, ilim-irfan aşığı Hüseyin Adil Küçükbüğrü, Covid-19 rahatsızlığı yüzünden hayatını kaybedenlerden biri oldu.

ŞAKİR ÖZMEN: Milli Görüş davasının dava erlerinden Konya'nın İslami Gençliği’nin savunucularından avukat Şakir Özmen de virüsün aramızdan aldıkları arasına girdi.

YUSUF IŞICIK: Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü Tefsir Anabilim Dalından emekli öğretim görevlisi Prof. Dr. Yusuf Işıcık 71 yaşında yaşamını yitirdi.

NEVZAT ARABACI: Konya'nın ilmi zenginliği ve mücadeleci kişiliği ile saygı duyduğu Nevzat Arabacı hoca da virüse yenik düşerek hayatını kaybetti.

HAŞİM BAYRAM: Eski adıyla KOMBASSAN Holding’in kurucusu emekli kimya öğretmeni Haşim Bayram eşi Emine Bayram’dan 1 hafta sonra virüse yenildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum