Kahramanmaraş'ta uçağın düştüğü ormanda alevler yeniden yükseldi! Karadan müdahale sürüyor

Kahramanmaraş'ta uçağın düştüğü ormanda alevler yeniden yükseldi! Karadan müdahale sürüyor

Kahramanmaraş’ta çıkan orman yangınını söndürme çalışması esnasında uçağın düştüğü alanın yakınlarında alevler yeniden yükselmeye başladı. Yangına karadan müdahale devam ediyor

Kahramanmaraş’ta çıkan orman yangınını söndürme çalışması esnasında düşen Beriev Be-200 tipi uçağın düştüğü alanın yakınlarında yeniden alevler yükselmeye başladı.

Kahramanmaraş'ta çıkan orman yangınına müdahale etmek için Adana'dan havalanan ve içerisinde 8 mürettebatın bulunduğu yangın söndürme uçağı, soğutma çalışması için ormanlık alana su bıraktıktan sonra kayalık alana çarparak düştü.

5'i Rus, 3'ü Türk olmak üzere toplam 8 mürettebatın hayatını kaybettiği kazanın ardından bölgede etkili olan rüzgarla birlikte ormanlık alanda yeniden alevler yükselmeye başladı. Alevlerin büyümeden söndürülmesi için karadan müdahale başlatıldı.

Düşen yangın söndürme uçağında Türk Pilot Serkan Mirzaoğlu, Orman Mühendisi Oğuz Avşar Aydın, Koordinatör Edip Uzunoğlu, Kaptan Pilot Evgenii Kuznetsov, 2. Pilot Vıladıslav Berkutov, Radyo Operatörü Nıkolai Omelchenko, Navigatör Vadim Karasev ve Teknisyen Lurii Chuborov hayatını kaybetmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.