Kahramanmaraş'ta toplu açılış töreni

Kahramanmaraş'ta toplu açılış töreni

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (2)- "Biz 14 yıldır Türkiye'yi işte bu alaca karanlık kuşağından uzak tutmak için çalıştık, mücadele ettik ama işte birilerinin aklının, fikrinin hala eski Türkiye'de kalmasını engelleyemedik. İnşallah 16 Nisan onların son umut kapı

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz 14 yıldır Türkiye'yi işte bu alaca karanlık kuşağından uzak tutmak için çalıştık, mücadele ettik ama işte birilerinin aklının, fikrinin hala eski Türkiye'de kalmasını engelleyemedik. İnşallah 16 Nisan onların son umut kapılarını da kapatıyor. Çocukların ifadesiyle havada bulut, eski Türkiye'yi unut. Onun için bu kadar hırsla, gözü dönmüş bir şekilde saldırıyorlar." dedi.

Erdoğan, Müftülük Meydanı'nda Kahramanmaraş'ta yapımı tamamlanan eserlerin toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, bugüne kadar hep dik durduklarını söyleyerek, "Biz sadece ve sadece Rabbimin huzurunda rükuda, secdede eğiliriz. Hiçbir gücün karşısında eğilmedik, eğilmeyiz." ifadelerini kullandı.

- "Hans, George ne derse desin, Ahmet, Mehmet, Ayşe, Fatma ne diyor?"

Bugün toplamda 569 milyon lira bedeli olan eserlerin resmi açılışının yapıldığını bildiren Erdoğan, bu eserlerin hayırlı olması temennisinde bulundu. Erdoğan, açılış töreninin yapıldığı alanda toplanan vatandaşların "İdam isteriz" sloganları üzerine şu değerlendirmede bulundu:

"Bu konuda benim kanaatimi biliyorsunuz. Şimdi hedef ilk etapta 16 Nisan'da 'evet' oylarını halletmek ve bunun arkasından parlamentoda inanıyorum ki bu konu gündeme gelecektir ve parlamentodan bunun geçeceğine de inanıyorum. Parlamentodan geçmesi halinde bana geldiğinde ben bunu onaylarım. Çünkü bunu onaylamak boynumun borcudur. Şehitlerimize bunun hesabını veremem. Allah'a bunun hesabını veremem. Çünkü bir katili affetmek devletin yetkisinde değildir. Onu ancak onun varisleri affeder, affederse. Devlet affedemez. Devlet, kendisine karşı işlenen suçları affeder. Bu gerçeği de bilelim. 'Avrupa Birliği şöyle diyor; Hans, George böyle diyor'. Bunlar beni ilgilendirmiyor. Hans, George ne derse desin, Ahmet, Mehmet, Ayşe, Fatma ne diyor? Allah ne diyor, beni o ilgilendirir."

- "Yeni ve tarihi bir kararın arefesindeyiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, referandum sürecine yönelik olarak, "Yeni ve tarihi bir kararın arefesindeyiz. Aslında kökleri oldukça eskiye dayanan ancak Cumhuriyet döneminde de hiç bitmeyen yönetim sistemi arayışımızda yeni bir yola giriyoruz. Meclis onayına dayalı başbakanlık hükümeti sisteminden millet onayına dayalı cumhurbaşkanlığı hükümeti veya cumhurbaşkanlığı sistemine geçiyoruz." dedi.

Artık hükümeti, milletin, seçtiği cumhurbaşkanı aracılığıyla doğrudan kuracağını anlatan Erdoğan, "Milli iradenin tecellisinin üzerinde kara bir bulut gibi dolaşan vesayet güçlerinin devri öyle şahıslara bağlı olarak değil, sistem itibariyle inşallah tamamen kapanıyor." şeklinde konuştu.

- "MHP'li kardeşlerimizle bu süreci çalıştırıyoruz"

Erdoğan, birilerinin 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına "bambaşka anlamlar" yüklemeye çalışmasının kafaları karıştırmaması gerektiğinin altını çizerek, Kasım 2002'den bu yana her seçimde, halk oylamasında, aynı çarpıtmanın yapıldığını ifade etti.

"Her defasında milletimizden hak ettikleri dersi almalarına rağmen tekrar ve tekrar aynı hezeyanları ortaya saçmaktan geri durmuyorlar." diyen Erdoğan, dünya ve Türkiye'nin değiştiğini, o zaman doğan çocukların artık delikanlı olduğunu ve oy kullanma yaşına geldiğini ancak bu kişilerin, yerlerinden bir milim bile kımıldamadığını ifade etti.

Erdoğan, iktidara geldiklerinde seçme yaşının 18, seçilme yaşının ise 30 olduğunu belirterek, seçilme yaşını 25'e indirdiklerini anımsattı. Batı'da her yerde seçilme yaşının 18 olduğuna dikkati çeken Erdoğan, "Bizde niye olmasın? Bizim gençlerimiz de en az onlar kadar akıllı. Parlamento genç, dinamik, üretken bir parlamento olacak. Bunu biz getiriyoruz. Sağ olsun MHP'li kardeşlerimizle el ele vermek suretiyle inşallah bu süreci çalıştırıyoruz. Genç, dinamik, üretken, büyük bir Türkiye ve böyle bir parlamento." şeklinde konuştu.

- "25 günlük hükümetler kuruldu bu ülkede"

Son günlerde "Eski Türkiye bugünden daha iyiydi" denildiğini aktaran Erdoğan, şunları kaydetti:

"Onların hayalindeki Türkiye'yi hatırlıyorsunuz değil mi? Hükümetlerin ömürleri... 25 günlük hükümetler kuruldu bu ülkede. Şöyle ben bir ölçümleme yapıyorum, biz gelene kadar tüm hükümetlerin ortalama ömrü ne biliyor musunuz? 16 ay. 16 aylık hükümetlerle bir ülke ayakta durabilir mi? Dik durabilir mi? İşte o Türkiye bizi bitirmiştir.

Siyasi çekişmelerin, sosyal çalkantıların, ekonomik krizlerin adeta anamızı ağlattığı o kabus günlerini unutmadınız değil mi? Benzin, ekmek, gaz, yağ kuyruklarını unutmadınız değil mi? Dedelerimizin ninelerimizin nüfus kağıdındaki o mühürleri görenler yoksa dedelerinin nüfus kağıtlarını bir alsınlar, baksınlar. İşte o Türkiye tek parti döneminin Türkiyesidir."

- "Havada bulut, eski Türkiye'yi unut"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, alandaki gençlere seslenerek, "Bazı şeyleri bilmeyebilirsiniz. Siz, bu ülkede parti il başkanlarının yani Cumhuriyet Halk Partisi il başkanlarının valilik yaptığını bilir misiniz? Hem il başkanı hem vali. Şimdi böyle bir şey gündeme gelse ne derler? Kıyamet kopar değil mi? Bu ülkeyi bunlar ileri götürebilir miydi? Götüremediler. Ülkemizi patinaj yaptırmanın ötesinde geri götürdüler. Bunlar o Türkiye'nin özlemiyle yanıp tutuşuyor." dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Şimdi Mecliste yine varlığı pamuk ipliğine bağlı zayıf bir hükümet olsun istiyorlar. Siyasi partiler birbirleriyle uğraşmaktan ülkeye ve millete hizmete fırsat bulamasın istiyorlar. Bu puslu havayı kendilerine ikbal devşirmek için kullanmak istiyorlar.

Çocukların bir tekerlemesi vardır, bilirsiniz değil mi? Çocuklar aralarında şakalaşırken 'Havada bulut, sen bunu unut' derler. Biz 14 yıldır Türkiye'yi işte bu alaca karanlık kuşağından uzak tutmak için çalıştık, mücadele ettik ama işte birilerinin aklının, fikrinin hala eski Türkiye'de kalmasını engelleyemedik. İnşallah 16 Nisan onların son umut kapılarını da kapatıyor. Çocukların ifadesiyle havada bulut, eski Türkiye'yi unut. Onun için bu kadar hırsla, gözü dönmüş bir şekilde saldırıyorlar."

Bu sözlerinin ardından vatandaşlara "Hazır mıyız?" diye soran Erdoğan, "Evet" yanıtını aldı.

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :