Kahramanmaraş’ta düşen Rus uçağını PKK mı vurdu?

Kahramanmaraş’ta düşen Rus uçağını PKK mı vurdu?

Kahramanmaraş’ta devam eden orman yangınına müdahale eden Rus yangın söndürme uçağı düştü ve uçakta bulunan 3’ü Türk 5’i Rus olmak üzere 8 kişi yaşamını yitirdi. Olay sonrası Rusya inceleme ekibi gönderiyor.

Kahramanmaraş’ta başlayan orman yangınına müdahale etmesi için Orman Genel Müdürlüğü tarafından Rusya'dan kiralanan yangın söndürme uçağıyla Kahramanmaraş'taki orman yangınına müdahale esnasında irtibat kesildi.

YANGIN NEDEN ÇIKTI?

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun yangının çıkış sebebini yıldırım olarak ilan etti. Vali Coşkun aynı zamanda yangın için Rusya’dan uçak kiralandığını ve bir süre sonra araçla irtibatın kesildiğini ve uçağın düştüğünü bildirdi.

Olayın ardından bölgeye Konya’dan ve İncirlik Üssü’nden ekipler sevkedilerek arama kurtarma çalışması başlatıldı.

ENKAZA ULAŞILDI

Ekipler olay yerine ulaştığında uçağın düştüğü yerde tüm personelin yaşamını yitirdiğini tespit etti.

EKİP GELİYOR

Yaşanan üzücü olay sonrası Rusya Savunma Bakanlığı, Kahramanmaraş’ta düşen yangın söndürme uçağının görevinin ardından iniş esnasında düştüğünü ve olayın araştırılması için bölgeye ekip gönderildiğini bildirdi.

Görgü tanıkları ise uçağın suyunu boşalttıktan sonra konumunu kaybettiğini ve normalden farklı hareketler gösterdiğini söyledi.

Sosyal medyada ise bazı kullanıcılar uçağın PKK tarafından düşürüldüğü yönünde paylaşımlar yaparak olayın sabotaj olduğunu düşündüklerini söylüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.