Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç Koronavirüse yenik düştü

Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç Koronavirüse yenik düştü

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, koronavirüs tedavisi gördüğü Ankara Şehir Hastanesi'nde 64 yaşında hayatını kaybetti.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, bir süredir koronavirüs tedavisi gördüğü Ankara Şehir Hastanesi'nde 64 yaşında yaşamını yitirdi.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç'ın vefat haberini Sağlık Bakanı Koca sosyal medya hesabından duyurdu.

Bakan Koca, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Kahramanmaraş milletvekili, ilim ve irfan adamı değerli ağabeyimiz İmran Kılıç, tedavi gördüğü Ankara Şehir Hastanesinde hayata veda etti. Kendisine Allah’tan rahmet; ailesine, dostlarına ve Kahramanmaraş halkına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.

İmran Kılıç kimdir?

İlahiyatçı, müftü, siyaset adamı, milletvekili olan İmran Kılıç, 1957 yılında Kahramanmaraş’ta doğdu. İlkokul, ortaokul ve İmam-Hatip Lisesini aynı ilde bitirdi. Atatürk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesinden mezun oldu. Yüksek lisansını da aynı üniversitede tamamladı. Askerliğini yedek subay olarak İstanbul’da yaptı.

Birçok ilçe ve illerde, ilçe ve il müftüsü olarak görev yaptı. İrşad ve idarecilik görevlerinin yanında, eğitim öğretim faaliyetlerini de sürdürdü, yurtdışı görevlerinde bulundu. Birçok gazete, dergi ve sitelerde yazı ve şiirleri yayımlandı. Radyo ve televizyonlarda programlar yaptı. Konferans ve panellere konuşmacı olarak katıldı.

AK Parti'den 1 Kasım 2015'te 26. Dönem Kahramanmaraş Milletvekili seçilerek TBMM'de yasama çalışmalarına katıldı. Evli ve üç çocuk babası olup, Arapça bilmektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.