Kahramankazan "12 Yıldız Şehri" ödülünü ikinci kez kazandı

Kahramankazan "12 Yıldız Şehri" ödülünü ikinci kez kazandı

Kahramankazan Belediyesi, Avrupa Konseyi'nin en prestijli ödülleri arasında gösterilen "12 Yıldız Şehri" unvanını üst üste ikinci kez aldı- Kahramankazan Belediye Başkanı Ertürk:- "Katılımcı demokrasiyi benimsemiş, tüm kesimlere dokunan ve toplumu kucakla

ANKARA (AA) - Kahramankazan Belediyesi, Avrupa Konseyi'nin en prestijli ödülleri arasında gösterilen "12 Yıldız Şehri" unvanını üst üste ikinci kez almaya hak kazandı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nce verilen 12 Yıldız Şehri ödülünü, Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen törenle aldı. Ertürk'e ödülü, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Başkan Yardımcısı Gaye Doğanoğlu takdim etti.

Kahramankazan Belediyesi, Avrupa'nın en prestijli ödülleri arasında gösterilen "12 Yıldız Şehri" ödülünü geçen yıl da kazanmıştı. Her sene farklı bir temayla düzenlenen Avrupa Yerel Demokrasi Haftası kapsamında verilen 12 Yıldız Şehri ödülü için etkinlikler 2017 yılında "Katılımcı Demokrasi: Paylaşmak, Önermek, Karar Vermek" başlığı altında gerçekleştirildi.

Kahramankazan Belediyesi'nin bu ödülü üst üste ikinci kez alması, ilçeye yeni stratejik iş birlikleri, proje ortaklıkları, yeni hibe kaynaklarının bulunması ve bu kaynakların etkin kullanılması imkanı sağlayacak.

- "Katılımcı yönetim anlayışıyla hareket ediyoruz"

Başkan Ertürk, Paris'te düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Kahramankazan'ın söz konusu ödüle üst üste ikinci kez değer görülmesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Kahramankazan Belediyesi olarak katılımcı yönetim anlayışıyla hareket ediyor, ilçemizi gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine tüm Kahramankazan halkıyla birlikte yönetiyoruz." ifadelerini kullandı.

İlçeyi sokakta vatandaşlarla birlikte yönettiklerini belirten Ertürk, "Katılımcı demokrasiyi benimsemiş, tüm kesimlere dokunan ve toplumu kucaklayan yönetim anlayışımızın Avrupa Konseyi'nde ikinci kez karşılık bulmasından dolayı çok mutluyum." değerlendirmesini yaptı.

Ertürk, 12 Yıldız Şehri ödülünü kazanan nüfusu 100 binin altında olan ilk AK Parti'li belediye olmaktan kıvanç duyduğunu vurguladı.

Başkan Ertürk, Kahramankazan'ın demokrasinin beşiği bir ilçe olduğunu belirterek, bunun en büyük kanıtının ise 15 Temmuz'da demokrasi ve insan haklarını hedef alan hain darbe girişimine karşı verdikleri mücadele olduğunu aktardı.

Ertürk, şunları kaydetti:

"Kahramankazan'da o gece 9 şehit, 92 gazi verdik. Tüm Türkiye'de 250 şehit, 2 bin 193 gazi verdik. Türk Milleti, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde milli iradesine, demokrasiye ve tüm evrensel değerlere bu uğurda gözünü kırpmadan canını vermek pahasına nasıl sahip çıktığını, başta Avrupa olmak üzere tüm dünyaya göstermiştir."

Ertürk, bundan sonraki hedeflerinin ise Avrupa'nın yine prestij ödülleri arasında yer alan Avrupa Diploması ödülünü almak olduğunu kaydetti.

- Ödül getiren etkinlikler

Kahramankazan Belediyesi, 12 Yıldız Şehri ödülü için Avrupa Yerel Demokrasi Haftası kapsamında 2017 için belirlenen "Katılımcı Demokrasi: Paylaşmak, Önermek, Karar Vermek" temasına yönelik etkinlikler gerçekleştirdi.

Gençlik buluşmaları, kadın komisyonu toplantıları, sivil toplum örgütleri ile fikir alışverişleri, vatandaşın yönetime katılımını artıran projeler gibi toplumsal katılımcılığı artıran etkinlikler, ödülün bir kere daha Kahramankazan'a gelmesinde etkili oldu.

Kahramankazan "12 Yıldız Şehri" ödülünü ikinci kez kazandı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :