Kahraman Türk askerleri buz kesen havada 5 metre kar altında düşmana korku salıyor

Kahraman Türk askerleri buz kesen havada 5 metre kar altında düşmana korku salıyor

Kara Kuvvetlerine bağlı üs bölgelerinden 395'inde gece sıcaklıkları eksi 20 derecenin altına inerken, üslerde kar kalınlığı 1 buçuk metre ile 5 metre arasında ölçüldü. Türk bayrağının donduğu üslerde Kahraman Mehmetçik vatan nöbetine devam ediyor

Yurt genelinde soğuk hava etkisini göstermeye başlarken, Türk askerinin zorlu hava ve arazi şartlarındaki mücadelesi birkaç aydır sürüyor. Zorlu hava şartlarında devam eden vatan nöbeti artan tempoda, dosta güven terör unsurlarına korku salıyor.

Gönderdeki Türk bayrağı dondu

Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı yurt içi ve sınır ötesindeki üs bölgelerinden 395'inde gece sıcaklıkları eksi 20 derecenin altına indi. Söz konusu üs bölgelerinden birçoğunda kar kalınlığı 1,5 metreyi aşarken bazı üs bölgelerinde kar kalınlığı 5 metreye yaklaştı. İkiyaka Dağlarındaki Binbirkapı Üs Bölgesinde termometre eksi 25 dereceyi gösterirken bölgedeki bir üs bölgesinde ise gönderdeki Türk bayrağı dondu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre kayak merkezleri arasından en fazla karın bulunduğu Palandöken'de dahi kar kalınlığı 124 santimetre olurken, Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları binlerce metre rakımlı çok sayıdaki üs bölgesinde kar altında ve sıfırın altındaki sıcaklıklarda vatan nöbetini sürdürüyor.

Üs bölgelerinden 395'inde hava buz gibi

Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı yurt içi ve sınır ötesindeki üs bölgelerinden 395'inde gece sıcaklıkları eksi 20 derecenin altına indi. Yine bu üs bölgelerinden birçoğunda kar kalınlığı 1,5 metreyi aştı.

Irak'ın kuzeyindeki Misalok Üs Bölgesinde kar kalınlığı 5 metreye ulaşırken Hakkari'deki İkiyaka Dağlarında bulunan Binbirkapı Üs Bölgesinde sıcaklık eksi 25 derece, kar kalınlığı ise 480 santimetre ölçüldü.

Ardahan kırsalındaki Yiğitler Hudut Karakolu'nda termometre eksi 20 dereceyi gösterirken, söz konusu bölgedeki bir üs bölgesinde soğuktan donan Türk bayrağı dikkat çekti.

Operasyonlar artan bir tempoda sürüyor

Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri, gerek üs bölgeleri gerekse personelin kıyafetleri konusunda zorlu hava şartlarına ilişkin hazırlıkların çok önceden tamamlandığını vurguladı. Yapılan hazırlıklarla tüm bu zor hava ve arazi şartlarına karşı Mehmetçiğin, faaliyetlerine aralıksız devam ettiğini belirten yetkililer, bulundukları bölgelerde düzenli olarak devriye ve pusu/dinleme faaliyetleri gerçekleştiren Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının operasyonlarını artan bir tempoda sürdürdüğünü bildirdi.

Bakanlık tarafından geçen sene 84 büyük, 286 orta çapta olmak üzere 370 operasyonda teröristlerce kullanılan 1445 mağara ve sığınağın kullanılamaz hale getirildiğini, 2 bin 795 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklanmıştı.

Kahraman Türk askerleri buz kesen havada 5 metre kar altında düşmana korku salıyor

Kahraman Türk askerleri buz kesen havada 5 metre kar altında düşmana korku salıyor

Kahraman Türk askerleri buz kesen havada 5 metre kar altında düşmana korku salıyor

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.