Kahire'de üst düzey güvenlik toplantısı

Kahire'de üst düzey güvenlik toplantısı

Ariş Havaalanı'na dün düzenlenen roket saldırısının ardından Kahire'de üst düzey güvenlik toplantısı yapıldı

KAHİRE (AA) – Mısır'ın başkenti Kahire'de Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi başkanlığında üst düzey güvenlik toplantısı yapıldığı bildirildi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Sisi başkanlığındaki üst düzey güvenlik toplantısına Savunma Bakanı Sıdkı Subhi, İçişleri Bakanı Megdi Abdulgaffar, Genelkurmay Başkanı Muhammed Ferid, İstihbarat Şefi Halid Fevzi ve Askeri İstihbarat Müdürü Muhammed Ferag katıldı.

Toplantıda Savunma ve İçişleri bakanları Cumhurbaşkanı Sisi'ye Kuzey Sina'da alınan güvenlik önlemlerine ilişkin bir rapor sundu.

Ariş Havaalanı'na dün düzenlenen roket saldırısının ardından gerçekleştirilen güvenlik toplantısına, Askeri İstihbarat Müdürü Ferag'ın da katılması dikkati çekti.

Mısır'ın Kuzey Sina bölgesinde yer alan Ariş kentindeki havaalanına dün düzenlenen roket saldırısında 1 subayın öldüğü, 2 subayın yaralandığı ve bir helikopterin de kısmen zarar gördüğü açıklanmıştı.

Ordu Sözcüsü Albay Tamir er-Rifai de "Ariş Havaalanı'na saldırı esnasında Savunma Bakanı Sıdkı Subhi ile İçişleri Bakanı Megdi Abdulgaffar'ın Ariş kentinde temaslarda bulunduğunu" duyurmuştu.

Sisi başkanlığındaki üst düzey güvenlik toplantısının dünkü saldırı ile ilgili olduğu tahmin ediliyor.

Mısır ordusu ve emniyet teşkilatı, Eylül 2013'ten bu yana Sina'daki birçok ilde güvenlik güçlerini hedef alan saldırılar düzenledikleri gerekçesiyle "terörist ve tekfirci" olarak nitelediği unsurlara operasyonlar düzenliyor.

Ülkenin kuzeyindeki Sina'da Kasım 2014'te terör örgütü DEAŞ'a biat ettiğini duyuran ve adını Sina Vilayeti olarak değiştiren Ensar Beyt el-Makdis örgütü gibi bazı silahlı grupların etkin olduğu belirtiliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :