Kadir Topbaş, muhtarlarla iftarda buluştu

Kadir Topbaş, muhtarlarla iftarda buluştu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş:-"Muhtarların büyük gayretle çalışarak İstanbullulara hizmet ettiğini biliyorum. Biz de aynı duygularla İstanbul'a hizmet etmeye gayret gösteriyoruz. 15 Temmuz'da kendi hayatını hiçe sayarak net bir duruş sergil

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, muhtarların büyük gayretle çalışarak İstanbullulara hizmet ettiğini belirterek, "Biz de aynı duygularla İstanbul'a hizmet etmeye gayret gösteriyoruz. 15 Temmuz'da kendi hayatını hiçe sayarak net bir duruş sergileyen bir muhtarımızla dünyaya 'millet olmak ne demek' onu gösterdik." dedi.

Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Muhtarlar Müdürlüğü'nün Maltepe Etkinlik Alanı'nda düzenlediği iftarda, şehir genelindeki muhtarlar ve aileleriyle bir araya geldi.

İftarda konuşan Topbaş, Ramazan-ı Şerif'in hayır, bereket ve kardeşlik anlamına geldiğini ifade ederek, Büyükşehir ile ilçe belediyelerinin iftar ve programlarıyla ramazan ayının manevi havasını yaşattığını söyledi.

"Her sofraya otururken, her yudum suyu içerken, açlık içinde yaşayan insanları da düşünmek zorundayız." diyen Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Muhtarların büyük gayretle çalışarak İstanbullulara hizmet ettiğini biliyorum. Biz de aynı duygularla İstanbul'a hizmet etmeye gayret gösteriyoruz. 15 Temmuz'da kendi hayatını hiçe sayarak net bir duruş sergileyen bir muhtarımızla dünyaya 'millet olmak ne demek' onu gösterdik. 15 Temmuz bizi hem birbirimize hem Allah'a daha çok yaklaştırdı. Tüm şehitlerimize rahmet, gazilerimize sağlık ve afiyet diliyoruz. Ülkemizin geleceği için insan onurunu yaşatmak ve ülkemizin geleceğini birlikte hazırlamak zorundayız."

Kurumsal taassup göstermeden İstanbul'da ne gerekiyorsa o hizmeti yaptıklarını vurgulayan Topbaş, muhtarların aileleriyle kamp yapma talebinin bulunduğunu, bunu ramazan ayından hemen sonra başlatacaklarını aktardı.

Muhtarların, dağıtılan tabletler ve özel yazılımla İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne anında ulaşma imkanına kavuştuğunu hatırlatan Topbaş, Vatan Caddesi'ndeki muhtarlar evinin de tamamlanmak üzere olduğunu kaydetti.

Güçleri yettiğince muhtarlık binaları da yapmaya devam edeceklerini belirten Topbaş, Yenikapı Etkinlik Alanı ve Maltepe sahilinin de ramazan ayı ile diğer her türlü etkinliklerde İstanbulluların hizmetinde olduğunu söyledi.

İstanbul'un her mahallesine en fazla yarım saat yürüme mesafesinde metro hatları olması için birçok metro hattının inşaatını hızla sürdürdüklerini ifade eden Topbaş, "Cumhurbaşkanımızın ve sizlerin bizlere verdiği güçlerle bu hizmetleri yapıyoruz. Hepinizin, sağlık ve afiyet içerisinde Kadir Gecesi'ne, Bayrama ve nice ramazan aylarına ulaşmanızı diliyorum. Rabbim bizi her daim böyle güzelliklerde buluştursun." şeklinde konuştu.

Topbaş, konuşmasının ardından 25. yılını dolduran muhtarlara teşekkür plaketi takdim etti.

Muhtarlarla sohbet eden ve sorunlarını dinleyen Topbaş, daha sonra onlarla toplu hatıra fotoğrafı da çektirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :